Πώς η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει νέες αγορές

Πώς η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει νέες αγορές

Σε συνθήκες ψηφιακού μετασχηματισμού, επιχειρηματικοί παίκτες όπως ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE δρομολογούν την «επόμενη ημέρα» για τις επιχειρήσεις και δημιουργούν αξία.

softone-protothema

Sponsored Content


Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας -τάση που φαίνεται να αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερες μικρές και μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας- ένα ευρύ πεδίο εξέλιξης ανοίγεται, με «ατμομηχανή» τις δυνατότητες που προσφέρουν πανευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και η ίδια η πολιτεία, και αιχμή του δόρατος τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εταιρείες πληροφορικής και λογισμικού.

Οι ευκαιρίες που ωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, αφού το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τόσο με τους πόρους που έχει διαθέσει, όσο και με τα στοχευμένα προγράμματα που υποστηρίζει, προωθεί σημαντικά την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων που αναβαθμίζουν τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται να προστεθεί και η μεταρρυθμιστική δραστηριότητα του κράτους, που προωθεί την ψηφιοποίηση των σχέσεων μεταξύ του ιδίου και των επιχειρήσεων. Επιτυχημένα παραδείγματα είναι το myDATA, το Ergani, αλλά και η σταδιακή υποχρεωτικότητα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης του Δημοσίου.

Καθοδηγώντας τις επιχειρήσεις
Σε ένα σύνθετο πλαίσιο, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έναν κατάλληλα καταρτισμένο «πλοηγό» και εδώ δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τους ίδιους τους παρόχους. Ένα επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, που είναι μέλος του Olympia Group και κορυφαίος πάροχος Cloud-based λύσεων business software στην Ελλάδα. Με ένα δίκτυο 600 συνεργατών και 4.500 συνεργαζόμενων προγραμματιστών και συμβούλων (με 10.000+ πιστοποιήσεις στα προϊόντα του Ομίλου) σε όλη την Ελλάδα, ο Όμιλος SOFTONE πρωτοπορεί στην αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό την ανάπτυξη και διάθεση εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων που «ανοίγουν δρόμους» για τις επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες.

Πρωτοπορία και έμφαση στην ευελιξία και την ασφάλεια
Δεν είναι τυχαίο ότι, ήδη από το 2007, η SoftOne ήταν η πρώτη εταιρεία λογισμικού στην Ελλάδα (και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη) που παρουσίασε σύγχρονες υπηρεσίες μηχανογράφησης βασισμένες στο Cloud, και το μοντέλο SaaS (Software as a Service) που ενισχύει την ευελιξία των επιχειρήσεων. Η πρωτοποριακή αυτή επιλογή, που τόλμησε τότε να εισάγει στην αγορά η SoftOne, αποτελεί σήμερα καθιερωμένη πρακτική, λύνοντας τα χέρια των επιχειρήσεων. Σήμερα, το 47% του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου SOFTONE για το 2022 αντιστοιχεί σε Cloud υπηρεσίες -ποσοστό ιδιαίτερα εντυπωσιακό- που αναμένεται να υπερβεί το 57% κατά το 2023. 

Αντίστοιχα ενδεικτικό της θετικής επιρροής που έχουν οι εταιρείες του Ομίλου SOFTONE στο κομμάτι της ψηφιακής μετάβασης, είναι το γεγονός πως η IMPACT, εταιρεία-μέλος του και κορυφαίος πιστοποιημένος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης και EDI στη χώρα, υπολογίζεται ότι έχει διαβιβάσει ήδη περισσότερα από 125 εκ. τιμολόγια στην πλατφόρμα myDATA, ένα μεγάλο μέρος από το σύνολο των ηλεκτρονικών τιμολογίων που έχουν προωθηθεί στην ΑΑΔΕ μέσω υπηρεσιών παρόχων (ΥΠΑΗΕΣ), όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αρχής. Τα οφέλη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις και το κράτος, αφού ως πρακτική μειώνει τα λειτουργικά κόστη, ενώ ενισχύει τη διαφάνεια και την ασφάλεια των διαδικασιών.

Απαντώντας στις ανάγκες των επιχειρήσεων
Ο Όμιλος SOFTONE διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του, με προϊόντα που απαντούν πραγματικά στις ανάγκες επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης. Παράλληλα,  προχωρά σε στοχευμένες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, που επιτρέπουν την επέκταση σε νέες αγορές ή την αξιοποίηση νέων λύσεων από τους πελάτες του. Ήδη υπολογίζεται ότι η ένωση των εταιρειών SoftOne, IMPACT και cosmoONE το 2022, οδήγησε στη διασύνδεση του Ομίλου με 350.000 επιχειρήσεις (προμηθευτές και πελάτες).

Ηγετικό υπόδειγμα στον κλάδο
Η δυναμική που υπάρχει για τον κλάδο φαίνεται από την εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, που για το 2022 ξεπέρασε τα €89 εκ., με πρόβλεψη αυτή να υπερβεί τα €120 εκ. το 2023. Αντίστοιχα, τις αναπτυξιακές τάσεις του κλάδου πιστοποιούν και οι ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου SOFTONE για το 2022, οπότε και σημειώθηκε αύξηση +40,7% στον κύκλο εργασιών και 33% στην κερδοφορία EBITDA, με τις προβλέψεις για το για το κλείσιμο του 2023, να είναι εξίσου αυξητικές.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης