Πώς ένα σωστό βιογραφικό μπορεί να ανοίξει νέες αγορές

Πώς ένα σωστό βιογραφικό μπορεί να ανοίξει νέες αγορές

Τα βασικά μυστικά για να αποκτήσεις το τέλειο βιογραφικό σε κάθε βήμα της επαγγελματικής πορείας

viografiko_2
Sponsored Content

Η δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού είναι κάτι που απασχολεί πολλούς νέους που θέλουν να εντυπωσιάσουν έναν εργοδότη ή την επιτροπή αξιολόγησης ενός πανεπιστημίου. Ωστόσο, αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία, πολλές φορές, δεν οδηγεί στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Το βιογραφικό σημείωμα είναι απαραίτητο σε κάθε βήμα της επαγγελματικής πορείας. Ξεκινώντας την καριέρα του κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει το βιογραφικό του για να παρουσιάσει όλα τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα, να τονίσει τα θετικά του γνωρίσματα και να μιλήσεις για τις ασχολίες του, δείχνοντας πως έχει να προσφέρει πολλά.

Όσο εμπλουτίζετε το βιογραφικό με περαιτέρω σπουδές και περισσότερα έτη εργασίας, μπορεί κανείς να παρουσιάσει τις δεξιότητές, τη συμμετοχή σε συγκεκριμένα projects, τα αποτελέσματα της εργασίας του, καθώς και τα soft skills που έχει αποκτήσει ως εργαζόμενος, ώστε να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση στον κλάδο που τον ενδιαφέρει .

Κλείσιμο
Αν πάλι, στην πορεία της καριέρας του αποφασίσει πως θέλει να κάνει μία αλλαγή, μπορεί να προσαρμόσει κατάλληλα το βιογραφικό σου, να δώσει έμφαση στα transferable skills και σε ενδεχόμενή σχετική εκπαίδευση και να κυνηγήσει μία καριέρα σε έναν άλλο κλάδο που δεν έχει ασχοληθεί ακόμα.

Φυσικά, πέρα από το κομμάτι της εργασίας, ένα καλό CV μπορεί να βοηθήσει και στις σπουδές. Παρουσιάζοντας εύστοχα την εκπαίδευση μέχρι σήμερα, τις διακρίσεις και τις ικανότητές του ένα άτομο έρχεται πιο κοντά στην εισαγωγή σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να φανεί χρήσιμο και κατά τη διάρκεια networking events. Ακόμα κι αν κάποιος δεν αναζητά ενεργά μία συγκεκριμένη θέση εργασίας ή μια αλλαγή στην καριέρα του, είναι πάντα καλή ιδέα να έχει ένα προσεγμένο βιογραφικό. Έτσι, θα είναι έτοιμος να πλησιάσει μια εταιρεία που θα του τραβήξει την προσοχή και να εξερευνήσει πιθανές ευκαιρίες καριέρας που θα προκύψουν.

Με λίγα λόγια, το βιογραφικό αποτελεί έναν σύμμαχο σε κάθε κίνηση που αφορά την εξέλιξή. Είναι ένα εργαλείο marketing που σε βοηθά να αναδείξεις τον εαυτό σου και να διεκδικήσεις, έτσι μία συνέντευξη ή την ευκαιρία συμμετοχής στην επόμενη φάση της διαδικασίας επιλογής των υποψήφιων φοιτητών ή εργαζομένων.

Καθώς όλοι οι υποψήφιοι για μια θέση εργασίας στέλνουν το βιογραφικό τους στην εταιρεία, είναι σημαντικό να έχεις ένα CV που θα ξεχωρίζει. Αξίζει, λοιπόν, να δώσεις προσοχή στην συγγραφή του, αφού οι κατάλληλες αλλαγές και η προσαρμογή του στις ανάγκες σου κάθε χρονική στιγμή μπορούν να κρίνουν την πορεία σου και να σε φέρουν πιο κοντά στην καριέρα που έχεις ονειρευτεί.

Η δημιουργία ενός βιογραφικού είναι μία ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία. Απαιτεί χρόνο, καθώς πρέπει να σκεφτείς τι να συμπεριλάβεις και πώς θα παρουσιάσεις τα προσόντα σου για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας της αίτησής σου.

Αρχικά, θα χρειαστεί να κάνεις αρκετή έρευνα, να ανακαλύψεις τη δομή που ταιριάζει στο CV σου ανάλογα με τον σκοπό του, να σκεφτείς το περιεχόμενο που πρέπει να προσθέσεις και, τελικά, να προχωρήσεις στη σύνταξή του. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, καλό είναι να κάνεις ξανά έναν έλεγχο ή ακόμα και να ζητήσεις feedback από άτομα που έχουν σχετικές γνώσεις.

Ωστόσο, αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και να έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα, μπορείς να αφήσεις την προετοιμασία του βιογραφικού σου στους επαγγελματίες. Ανάλογα με τις ανάγκες σου και τον λόγο για τον οποίο θέλεις να φτιάξεις το CV σου, η ProfessionAid θα σου προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες για να εξασφαλίσεις ένα δυνατό βιογραφικό.

Επιλέγοντας να αναθέσεις τη σύνταξη του βιογραφικού σου στην ProfessionAid κερδίζεις χρόνο και, παράλληλα, εξασφαλίζεις ένα βιογραφικό που έχει δημιουργηθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες αποκλειστικά για εσένα, με γνώμονα τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Είτε πρόκειται για τη συνέχεια των σπουδών σου είτε για τον επόμενο επαγγελματικό σου στόχο, συζητώντας με έναν συνεργάτη της ProfessionAid, μπορείς να παρουσιάσεις τις φιλοδοξίες σου, να μιλήσεις για τα επιτεύγματα και τα τυπικά σου προσόντα κι, έτσι, να καταλήξετε στην ιδανική προσέγγιση του βιογραφικού σου.

Η ProfessionAid είναι μία ελληνική εταιρεία που εστιάζει στο πεδίο της ανάπτυξης καριέρας, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των νέων, αλλά και των έμπειρων επαγγελματιών μέσω της παροχής συμβουλευτικής και υπηρεσιών που αφορούν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξή τους και, παράλληλα, διευκολύνουν διάφορες διαδικασίες σχετικές με την έναρξη σπουδών ή την εύρεση εργασίας.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν τη συγγραφή και την προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών, εξατομικευμένη καθοδήγηση σχετικά με ζητήματα σταδιοδρομίας, καθώς και καινοτόμα workshops που -ανάμεσα σε άλλα- εμβαθύνουν στη δημιουργία ενός προσωπικού brand που αντικατοπτρίζει τις πραγματικές σου αξίες.
Η ομάδα της ProfessionAid αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες που παραμένουν πάντα ενημερωμένοι για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και τις διαδικασίες πρόσληψης των εταιρειών, ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε περίπτωση.

Αναμφίβολα, το βιογραφικό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πορεία της καριέρας και την εξέλιξής. Ένα στοχευμένο βιογραφικό σημείωμα ίσως είναι μόνο η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσει ο αναγνώστης, όμως μπορεί να αποτελέσει και το εισιτήριο για τις σπουδές ή τη θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης