ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI): Θερινό Σχολείο στον Δημόκριτο από κορυφαίους επιστήμονες

Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI): Θερινό Σχολείο στον Δημόκριτο από κορυφαίους επιστήμονες

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών/ Hellenic Institute of Advanced Studies (HIAS) διοργανώνει Θερινό Σχολείο για Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence –
AI) στην Αθήνα, 1-3 Ιουλίου 2024

HIAS_Artificial_Intelligence
Το Σχολείο,  γίνεται στον Δημόκριτο, απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, με ομιλητές/διδάσκοντες διακεκριμένους επιστήμονες της Tεχνητής Nοημοσύνης από την ελληνική διασπορά και την Ελλάδα – πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, εταιρίες.
Σε αυτό το Σχολείο επιχειρείται ανασκόπηση των θεμελίων της Tεχνητής Nοημοσύνης και η ανάδειξη των πρόσφατων εξελίξεωv - θεμελιώδη μοντέλα, Generative AI, Large Language Models.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του HIAS για το Θερινό Σχολείο «Σήμερα, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα επιστημονικό πεδίο ή μέρος της κοινωνίας μας που να μην έχει αγγίξει η Tεχνητή Nοημοσύνη. Από αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και γεωργία με τη βοήθεια drone μέχρι διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων και καλύτερες ιατρικές διαγνώσεις, η Tεχνητή Nοημοσύνη  ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα. Υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για την πρωτοπορία της επανάστασης της Tεχνητής Nοημοσύνης και οι χώρες, οι εταιρείες και τα πανεπιστήμια που κερδίζουν - σε υπολογιστές, δεδομένα και μυαλά - θα είναι σε θέση να κερδίσουν ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι. Το κέρδος θα είναι για εκείνους που αναγνωρίζουν τις βασικές ικανότητες που απαιτούνται για την αριστεία και τις κρίσιμες προκλήσεις που προκύπτουν ως υποπροϊόντα αυτών των ικανοτήτων».

Μεταξύ των διοργανωτών του Θερινού Σχολείου, για τη διεξαγωγή του οποίου το ΕΜΠ έχει αναλάβει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο, είναι και ο τέως Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του HIAS και όπως μας ενημέρωσε «η 1η μέρα του Σχολείου είχε εντυπωσιακή συμμετοχή – περίπου 400 άτομα – με την πλειονότητα να είναι φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας και από διαφορετικά επιστημονικά πεδία».

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης