PS5 Pro: Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα κονσόλα - Πόσο κοστίζει, πότε κυκλοφορεί

Τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας - Παρουσιαστής ήταν ο Mark Cerny, ο «αρχιτέκτονας» του PS5 αλλά και του νεότερου PlayStation 5 Pro

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη νέα κονσόλα PlayStation 5, το PS5 Pro.

Παρουσιαστής ήταν ο Mark Cerny, ο «αρχιτέκτονας» του PS5 αλλά και του νεότερου PlayStation 5 Pro. Η συζήση γύρω από το PS5 Pro ήταν έντονη το τελευταίο διάστημα, μέχρι και τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Σε ένα βίντεο παρουσίασης που είχε προαναγγελθεί, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα, ισχυρότερη κονσόλα, και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της, χωρίς να το παρακάνει με τεχνικές λεπτομέρειες.



Τα χαρακτηριστικά του PS5 Pro

Το PS5 Pro έρχεται με μεγαλύτερη GPU, προηγμένη τεχνολογία Ray Tracing και δυνατότητες upscaling με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

- Αναβαθμισμένη GPU: Με το PS5 Pro, η Sony αναβαθμίζει τη GPU που διαθέτει πλέον 67% περισσότερες μονάδες υπολογισμού από την τρέχουσα κονσόλα PS5 και 28% ταχύτερη μνήμη. Συνολικά, αυτό επιτρέπει έως και 45% ταχύτερη απόδοση για το gameplay, κάνοντας την εμπειρία πολύ πιο ομαλή.

- Προηγμένο Ray Tracing: Η εταιρεία προσθέτει ακόμα πιο ισχυρό ray tracing που παρέχει πιο δυναμική αντανάκλαση και διάθλαση του φωτός. Αυτό επιτρέπει στις ακτίνες να εκπέμπονται με διπλάσια, και μερικές φορές με τριπλάσια, ταχύτητα σε σχέση με την τρέχουσα κονσόλα PS5.

- AI-Driven Upscaling: Επιπλέον, η Sony παρουσιάζει το PlayStation Spectral Super Resolution, ένα AI-driven upscaling που χρησιμοποιεί μια τεχνολογία βασισμένη στη μηχανική μάθηση για να παρέχει εξαιρετικά ευκρινή εικόνα προσθέτοντας εξαιρετική ποσότητα λεπτομέρειας.


Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν το PS5 Pro Game Boost, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερα από 8.500 backwards compatible παιχνίδια του PS4 που μπορούν να αναπαραχθούν στο PS5 Pro. Αυτή η λειτουργία μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών PS4 και PS5.

Η βελτιωμένη ποιότητα εικόνας για παιχνίδια PS4 είναι επίση,ς διαθέσιμη για τη βελτίωση της ανάλυσης σε επιλεγμένα παιχνίδια PS4. Το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει επίσης με την πιο πρόσφατη ασύρματη τεχνολογία, Wi-Fi 7, στις περιοχές που υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο. Υποστηρίζονται επίσης τα παιχνίδια VRR και 8K.



Οι δημιουργοί παιχνιδιών έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του PS5 και να δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η νέα κονσόλα θα κοστίζει 799 ευρώ, σύμφωνα με την παρουσίαση. Το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2024, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Το κόψιμο της γλώσσας, προβληματίζει τις Αρχές

Θεσσαλονίκη: «Η νταντά με κατήγγειλε για να με εκδικηθεί», λέει η 36χρονη που καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr