Τα επαγγελματικά AI laptops είναι επιτέλους εδώ

Τα επαγγελματικά AI laptops είναι επιτέλους εδώ

Όλα όσα προσφέρει ένα από τα πρώτα επαγγελματικά laptops με τεχνητή νοημοσύνη

ExpertBook_P5_P5405_01_Protothema

Sponsored Content

Αν και τα laptops με NPU (μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας ή αλλιώς το τμήμα του επεξεργαστή που εκτελεί λειτουργίες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη) διατίθενται στην αγορά εδώ και αρκετούς μήνες, η εύρεση ενός μοντέλου κατάλληλου για επαγγελματίες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό με τον βασικότερο να είναι η εγγυημένη σταθερότητα στην απόδοση. Γνωρίζοντας πως απολαμβάνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, κάποιοι οικιακοί χρήστες θα δείξουν κατανόηση αν κάτι δεν δουλεύει άψογα πάντα. Οι επαγγελματίες όμως δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Για εκείνους η αξιοπιστία και η σταθερότητα στην απόδοση της συσκευής αποτελούν βασικές προϋποθέσεις. Ευτυχώς τα AI laptops για επαγγελματίες επιτέλους είναι εδώ με το ASUS ExpertBook P5 (P5405) να ξεχωρίζει όντας ιδανικό για entrepreneurs, στελέχη μικρότερων επιχειρήσεων αλλά και όσους εργάζονται από το σπίτι.

Κομψό design και στιβαρή κατασκευή
Τα επαγγελματικά laptops συνήθως έχουν διακριτικό σχεδιασμό ώστε να ταιριάζουν παντού. Η ASUS κινήθηκε μεν προς αυτή την κατεύθυνση όμως κάποιες λεπτομέρειες κάνουν το ExpertBook P5 να ξεχωρίζει. Το σώμα του είναι από αλουμίνιο και πληροί το στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD 810H ως προς την ανθεκτικότητα. Έχει υποβληθεί σε μία σειρά εξαντλητικών δοκιμών με 21 ελέγχους για αντοχή σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, πτώσεις, δονήσεις, κραδασμούς, υψηλή υγρασία και σκόνη μεταξύ άλλων. Ακόμα, έχει ελεγχθεί διεξοδικά η ανθεκτικότητα του μηχανισμού περιστροφής, του πληκτρολογίου και άλλων στοιχείων. Εν ολίγοις, αγοράζοντας το ExpertBook P5405 είστε σίγουροι πως παίρνετε στα χέρια σας ένα ποιοτικό και ανθεκτικό laptop.

ExpertBook_P5_P5405_03_copy

Επαγγελματικό laptop Copilot+ PC
Χάρη στον επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra 7 processor (Series 2), η NPU του οποίου παρέχει έως και 47 TOPS, το ExpertBook P5 πληροί τις προϋποθέσεις των Microsoft Copilot+ PC, με τους χρήστες να είναι σε θέση να απολαύσουν όλες τις νέες λειτουργίες με την επικείμενη ενημέρωση των Windows. Η 14 ιντσών οθόνη έχει ανάλυση 2560 x 1600 pixels. Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο SSD έτσι ώστε να έχετε πάντα εύκαιρα backup των σημαντικότερων δεδομένων σας, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ και το cloud.


Εκπληκτικό λογισμικό για meetings
Παρ’ ό,τι η AI αναπτύσσεται σε επίπεδο υλικού και λογισμικού, δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές AI που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος σήμερα. Ευτυχώς η ASUS έχει πλαισιώσει το ExpertBook P5 με ένα υπέροχο πρόγραμμα που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους, κάνοντας τα meetings τους μικρότερα σε διάρκεια και αποτελεσματικότερα. Πρόκειται για το ExpertMeet το οποίο καταγράφει και συνοψίζει meetings, μετατρέποντας τον ήχο σε κείμενο για εύκολη ανασκόπηση. Αναγνωρίζει πολλαπλούς ομιλητές και συγκεντρώνει τα σημαντικότερα σημεία από τα όσα ανέφερε ο καθένας τους. Αργότερα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση βάσει keywords και να φιλτράρετε το περιεχόμενο ανά ομιλητή. Για την ώρα υποστηρίζονται οκτώ γλώσσες αλλά είναι μόνο η αρχή. Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στην AI και την NPU, το τμήμα του επεξεργαστή που αναλαμβάνει την εκτέλεση. Το ExpertMeet είναι διαθέσιμο δωρεάν στους κατόχους του ExpertBook P5 και εγγυάται μέγιστη προστασία ιδιωτικού απορρήτου καθώς η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται τοπικά στο laptop.


Πραγματικά τεράστια αυτονομία
Ένα σύγχρονο laptop οφείλει να προσφέρει καλή αυτονομία και το ASUS ExpertBook P5 ξεπερνά κάθε προσδοκία. Αν αποφασίσετε να παρακολουθήσετε ταινίες, η μπαταρία του θα διαρκέσει έως και 28 ώρες. Φυσικά ο μέσος επαγγελματίας δεν θα αφιερώσει τόσο χρόνο στην ψυχαγωγία του, γι’ αυτό και απαιτείται μία διαφορετικού τύπου δοκιμή. Πρόκειται για το «PCMark 10 Modern Office Battery Life», μία δοκιμή που εξομοιώνει την καθημερινότητα ενός τυπικού επαγγελματία περιλαμβάνοντας σύνταξη emails και άλλων κειμένων, browsing και τηλεδιασκέψεις. Το αποτέλεσμα αυτής δίνει μία πολύ πιο ρεαλιστική εικόνα των όσων μπορούν να περιμένουν οι χρήστες και η μπαταρία του ExpertBook P5 άντεξε περί τις 20 ώρες. Ένα φανταστικό αποτέλεσμα που θα αφήσει ικανοποιημένους ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

expertbookHD2

Ασφάλεια και εγγύηση
Φυσικά οι επαγγελματίες χρήστες απαιτούν κορυφαία ασφάλεια δεδομένων και προστασία ιδιωτικού απορρήτου. Η ASUS προσφέρει όλα όσα χρειάζονται ξεκινώντας από την προστασία υλικού (μονάδα TPM, αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, κάλυμμα κάμερας) και καταλήγοντας σε διάφορες λύσεις λογισμικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ASUS προσφέρει τρία χρόνια διεθνούς εγγύησης σε όλα τα laptops ExpertBook συμπεριλαμβανομένου του P5, για όλη τη συσκευή μαζί με τη μπαταρία, κάτι που σπάνια συναντά κανείς στην αγορά.


Το laptop που οι επαγγελματίες χρήστες περίμεναν εδώ και καιρό
Αν και υπάρχουν πολλά επαγγελματικά laptops υψηλής ποιότητας στην αγορά, το συγκεκριμένο μοντέλο πάει ένα βήμα πιο μακριά σε ό,τι αφορά την αυτονομία και την απόδοση – ιδίως ως προς την AI.
Αν ανήκετε στο business κοινό και αναζητάτε ένα καινούριο laptop, το ASUS ExpertBook P5 (P5405) αποτελεί μία άριστη λύση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη γκάμα των επαγγελματικών laptops της ASUS πατήστε εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης