Ο Φίλιπ Σταρκ δέσμευσε τη θαλαμηγό του Στιβ Τζομπς

Ο Φίλιπ Σταρκ δέσμευσε τη θαλαμηγό του Στιβ Τζομπς

Προς το παρόν, όπως αποκάλυψε η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», η 78,2 μέτρων θαλαμηγός Venus βρίσκεται δεσμευμένη στο λιμάνι του Αμστερνταμ, λόγω οφειλής προς τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή...

Ο Φίλιπ Σταρκ δέσμευσε τη θαλαμηγό του Στιβ Τζομπς
Δεσμευμένη στο λιμάνι του Αμστερνταμ βρίσκεται η μοναδική θαλαμηγός που ο διάσημος Φίλιπ  Σταρκ σχεδίασε κατά παραγγελία για  τον Στιβ Τζομπς, πριν ο συνιδρυτής της Apple φύγει από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011, χάνοντας μια πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Κλείσιμο
Ο εμβληματικός Τζομπς δεν  πρόλαβε να δει στο νερό το εντυπωσιακό  σκαρί, αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς  η παράδοση του από το ολλανδικό  ναυπηγείο που το κατασκεύασε έγινε πριν από λίγους μήνες. Προς το παρόν, όπως αποκάλυψε η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», η 78,2 μέτρων θαλαμηγός Venus βρίσκεται δεσμευμένη στο λιμάνι του Αμστερνταμ, λόγω οφειλής προς τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή.

Η πλευρά του Φίλιπ Σταρκ  ισχυρίζεται ότι εκκρεμεί η εξόφληση ποσού τριών εκατομμυρίων ευρώ, από το σύνολο των εννέα που ήταν η προσυμφωνημένη αμοιβή για τη σχεδίαση του πραγματικά μοναδικού σκάφους. Την είδηση και τον λόγο για τον οποίο η θαλαμηγός βρίσκεται δεσμευμένη στο Αμστερνταμ επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του λιμανιού, ο οποίος είπε ότι το Venus δεσμεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου και δεν πρόκειται να επιτραπεί ο απόπλους του μέχρι την οριστική επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δυο πλευρών.

Δικηγόρος, που εκπροσωπεί την οικογένεια και τους κληρονόμους του εκλιπόντος Στιβ Τζομπς στο Λονδίνο, αρνήθηκε προς το παρόν να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ερωτώμενος από το BBC.

Το σκάφος –στο οποίο μάλλον όχι τυχαία έχει δοθεί το όνομα της θεάς Αφροδίτης- είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο και διακρίνεται για τις εντυπωσιακές, όσο και πρωτότυπες γραμμές του. Το χτίσιμο του είχε διαρκέσει πέντε χρόνια, λόγω συνεχών παρεμβάσεων και αλλαγών επί των αρχικών σχεδίων... «Δείχνει περίεργο για σκάφος. Ομως το σχήμα του προέκυψε από ιδέες και σχέδια που είχαμε μοιραστεί με τον Στιβ Τζομπς», έχει σχολιάσει στο παρελθόν ο Φίλιπ Σταρκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης