Εκτυπώσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος

Εκτυπώσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος

Η HP ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης αναλωσίμων, με την προσθήκη λύσεων που θα βοηθήσουν τους πελάτες της στην περιοχή ΕΜΕΑ χωρών - σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική - να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εκτυπώσεών τους και να ωφεληθούν από την ποιότητα των αυθεντικών αναλώσιμων ΗΡ

Εκτυπώσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος
Η HP ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης αναλωσίμων, με την προσθήκη λύσεων που θα βοηθήσουν τους πελάτες της στην περιοχή ΕΜΕΑ χωρών - σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική - να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εκτυπώσεών τους και να ωφεληθούν από την ποιότητα των αυθεντικών αναλώσιμων ΗΡ.

Πρωτοστατώντας στην τάση στροφής προς τη βιώσιμη εκτύπωση, η ΗΡ συνεργάζεται διαρκώς με κατασκευαστές, εμπόρους και ΜΚΟ για την ανάπτυξη λύσεων με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο –από τη σχεδίαση και τη κατασκευή των προϊόντων, μέχρι τη χρήση, την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής και την ανακύκλωση. 

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της εταιρείας HP Planet Partners επιτρέπει στους πελάτες της να ανακυκλώνουν αυθεντικά μελάνια ΗΡ, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας ανακύκλωσης πλαστικού. Μέχρι σήμερα, έχουν ανακυκλωθεί παγκοσμίως περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο δοχεία μελάνης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχει κόστος και είναι εύκολα διαθέσιμη σε 34 χώρες ΕΜΕΑ, μέσω της σελίδας www.hp.com/recycle ή ενός εξουσιοδοτημένου σημείου συλλογής ΗΡ.

Μέσω αυτής και άλλων σχετικών προσπαθειών, η ΗΡ στοχεύει στην ανακύκλωση 1,6 εκατομμυρίων τόνων προϊόντων και αναλώσιμων τεχνολογίας μέχρι το τέλος του 2015. Η ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης πλαστικού της ΗΡ χρησιμοποιεί το πλαστικό από τα ανακυκλωμένα δοχεία μελάνης και από άλλες πηγές για να δημιουργήσει νέα αυθεντικά μελάνια ΗΡ. Μέχρι σήμερα, η ΗΡ έχει ανακυκλώσει 776.000 τόνους ηλεκτρονικών και αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αποτρέψει την απόρριψη περισσότερων από 280 εκατομμυρίων δοχείων μελάνης και 2 εκατομμυρίων άλλων πλαστικών στοιχείων.

Σε σύγκριση με το καινούργιο πλαστικό, το ανακυκλωμένο πλαστικό που χρησιμοποιεί η ΗΡ στα δοχεία μελάνης από το 2010 εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 33% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα –συνυπολογίζοντας το αποτύπωμα της συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας. Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού εκτιμάται ότι συνεπάγεται λιγότερη σπατάλη νερού μέχρι και κατά 89%.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης