Safe Delivery app.: Μια νέα εφαρμογή με οδηγίες για να γεννηθεί ένα μωρό με ασφάλεια

Safe Delivery app.: Μια νέα εφαρμογή με οδηγίες για να γεννηθεί ένα μωρό με ασφάλεια

Μέχρι σήμερα είχαμε εφαρμογές στο smartphone μας για παιχνίδια ή για να επεξεργαστούμε φωτογραφίες - Η νέα εφαρμογή, που έρχεται από τη Δανία, σώζει στην κυριολεξία ζωές

Safe Delivery app.: Μια νέα εφαρμογή με οδηγίες για να γεννηθεί ένα μωρό με ασφάλεια
Ένας τοκετός κάποιες φορές θα μπορούσε να παρουσιάσει επιπλοκές, όπως να είναι πρόωρος, η μέλλουσα μητέρα να εμφανίσει υπέρταση ή να δημιουργηθούν προβλήματα με την θέση του εμβρύου. Όταν η επίτοκος βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα αντιμετωπίζονται συνήθως εύκολα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και με την φροντίδα της επιστήμης. Τι γίνεται, όμως, όταν μια έγκυος κατοικεί σε απομονωμένη περιοχή;

Για να δώσουν απάντηση και, παράλληλα, λύση στο παραπάνω ερώτημα επιστήμονες από το ίδρυμα Μητρότητας του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης δημιούργησαν την εφαρμογή Safe Delivery app. η οποία απευθύνεται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που εργάζεται σε απομακρυσμένες περιοχές. Η εφαρμογή παρέχει οδηγίες για έναν ασφαλή τοκετό με στόχο να περιοριστεί η θνησιμότητα μητέρας και νεογνού, εξαιτίας προβλημάτων που προκύπτουν κατά την διάρκεια ή αμέσως μετά τον τοκετό.

Κλείσιμο


Η εφαρμογή περιέχει κατάλογο με χρήσιμες οδηγίες καθώς και βίντεο που αναλύουν βήμα βήμα τις λύσεις στα πιθανά προβλήματα που θα εμφανιστούν καθώς και συμβουλές για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να δοθεί.

Η Anna Frellsen, επικεφαλής του ιδρύματος Μητρότητας στη Δανία δήλωσε ότι η εφαρμογή απευθύνεται και στους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, που δεν έχουν απαραίτητα εξειδίκευση στην μαιευτική, αλλά θα μπορούσε να βρεθούν αντιμέτωποι με έναν πολύπλοκο τοκετό σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Η εφαρμογή δοκιμάστηκε πειραματικά σε 78 κλινικές σε απομακρυσμένες περιοχές στην Αιθιοπία επί ένα έτος και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την βοήθεια της εφαρμογής αντιμετώπισε δύσκολες περιπτώσεις, όπως αιμορραγία μετά τον τοκετό και κατόρθωσε να επαναφέρει στη ζωή διπλάσιο αριθμό νεογέννητων από ότι συνήθως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης