Google Doodle: Η πρώτη εικόνα Μαύρης Τρύπας που δεν... είδαμε στην Ελλάδα

Η Google Doodler  Nate Swinehart  σχεδίασε το καταπληκτικό Google Doodle μέσα στο αυτοκίνητό της, στο δρόμο για την εργασία της, την ώρα της ανακοίνωσης - Δείτε το προσχέδιό της

Αυτό το Google Doodle θα μείνει στην Ιστορία, ακόμη κι αν δεν το είδε κανείς στην Ελλάδα! Η Google τίμησε τον κόπο των ερευνητών με το Doodle και τη Μαύρη Τρύπα να «καταπίνει» το logo της.



«✨Space-cial #GoogleDoodle Alert✨», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Google, μία ημέρα μετά τη σημαντική ανακάλυψη. 

 


Η Google Doodler  Nate Swinehart  σχεδίασε το καταπλητικό Google Doodle μέσα στο αυτοκίνητό της, στο δρόμο για την εργασία της, την ώρα της ανακοίνωσης.



Η τερατώδης μαύρη τρύπα, στον γαλαξία Μessier 87, έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων (τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη) και βρίσκεται σε απόσταση 500 εκατομμυρίων τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Οι αστρονόμοι του EHT (Event Horizon Telescope), μια διάταξη 8 τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο, κατάφεραν να κοιτάξουν στο κέντρο του γαλαξία Messier 87 στον αστερισμό της Παρθένου, σε απόσταση 55 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη. Τα τηλεσκόπια αυτά βρίσκονται σε Χαβάη, Μεξικό, Αριζόνα, Σιέρα Νεβάδα (Ισπανία), Έρημο Ατακάμα (Χιλή) και Ανταρκτική.

Το εικονικό ενιαίο τηλεσκοπίο που σχημάτισαν έχει μέγεθος όσο η Γη και μετά από λήψη μερικών petabytes δεδομένων, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν όσα προέβλεψε η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Albert Einstein πριν από μερικές δεκαετίες. Παράλληλα, ανοίγουν έναν νέο τομέα μελέτης των πιο εξωτικών στοιχείων του Σύμπαντος.

Η πρώτη εικόνα της Μαύρης Τρύπας από τη συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Συμβουλίου ERC, στις Βρυξέλλες

Ο γαλαξίας Messier 87 με την Μαύρη Τρύπα στον πυρήνα του, μέσω ενός ειδικού συστήματος της NASA
Δείτε στον χάρτη σε παγκόσμιο επίπεδο ποιοι είδαν το συγκεκριμένο Google Doodle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr