Huawei: Παραμένει η 2η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο

Παρά τις αμερικανικές απαγορεύσεις, η κινεζική εταιρεία διατηρεί τη θέση της στην αγορά των smartphones – Η Huawei συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από τη Samsung, ωστόσο προειδοποίησε για περιορισμένη ανάπτυξη στο μέλλον

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως παρέμεινε η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei, παρά τη «μαύρη λίστα» στην οποία μπήκε από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και συμβούλων Gartner, η Huawei συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από τη Samsung. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον, η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι περιορισμένη.

Στις 15 Μαΐου, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei από την αγορά αμερικανικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία εμπλέκεται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση Τραμπ άμβλυνε τη στάση της την περασμένη εβδομάδα επιτρέποντας στη Huawei να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα έως τις 19 Αυγούστου.

Με βάση την Gartner, η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 19,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Huawei πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο - Samsung, Huawei, Apple και των κινεζικών OPPO και Vivo. Σύμφωνα με την έκθεση, το τρίμηνο αυτό η Huawei πούλησε 58,4 εκατ. smartphones.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr