Dachshund: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σκυλιά-“λουκάνικα”

Dachshund: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σκυλιά-“λουκάνικα”

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε ένα αστείο, κοντοπόδαρο και μακρόστενο σκυλάκι με μακριά αυτιά όπως είναι τα Dachshund, ή τα “λουκάνικα”, όπως συχνά τα λέμε χαϊδευτικά.

shutterstock_2184543203
Πρόκειται για μια εύκολα αναγνωρίσιμη φυλή με μακρά ιστορία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα σκυλάκια αυτά είναι μικρόσωμα, ζουν πολλά χρόνια (14-16), και σύμφωνα με το American Kennel Club βγαίνουν σε κανονικό μέγεθος και σε “μινιατούρες”, με τρία διαφορετικά είδη τριχώματος: λείο κοντότριχο, σκληρότριχο, και μακρύτριχο.

Ας δούμε μερικά fun facts για τα αγαπημένα λουκάνικα:

1. Τα dachshunds πήραν το όνομά σου από τους ασβούς που προορίζονταν στην αρχή να κυνηγούν:

Η γερμανική λέξη “dachshund” σημαίνει “σκύλος των ασβών” και παράγεται από τις λέξεις “dachs” (ασβός) και “hund” (σκύλος). Τα dachshunds είναι εξαιρετικοί κυνηγοί λόγω των κοντών ποδιών τους που τα κρατούν κοντά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μπορούν να ακολουθούν πιο εύκολα τις μυρωδιές, καθώς και λόγω των λεπτών σωμάτων τους που τους επιτρέπουν να χώνονται σε στενά μέρη.

Κλείσιμο
2. Τα hot dog έλαβαν την ονομασία τους από αυτή τη φυλή, και όχι το αντίθετο:

Ποιος ήρθε πρώτα; Το έδεσμα ή ο σκύλος; Στα ελληνικά, συχνά αναφερόμαστε σε σκύλους της συγκεκριμένης φυλής ως “λουκάνικα” λόγω του μακρόστενου μεγέθους τους. Στα αγγλικά συμβαίνει περίπου το ίδιο – μόνο που σε αυτή την περίπτωση, τα hot dogs (“ζεστοί σκύλοι”) δεν έδωσαν το όνομά τους στα dachshunds. Αντίθετα, οι σκύλοι ήρθαν πρώτοι – η ιστορία λέει τουλάχιστον 300 χρόνια πριν – και στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν τα hot dog, τα οποία αρχικά ονομάζονταν “λουκάνικα Dachshund”.

Τα hot dog ανακαλύφθηκαν επίσης από Γερμανούς, αλλά όχι στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον θρύλο, Γερμανοί μετανάστες στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν να πουλούν hot dog στον δρόμο κατά τη δεκαετία του 1860.

Διαβάστε περισσότερα στο topetmou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network