Woof festival: Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή για τα κατοικίδια που διοργανώνει το Topetmou.gr στο Πεδίον του Άρεως

Tο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιφέρειας Αττικής γέμισε ήδη από χθες με χαρούμενες φωνές και γαβγίσματα - Μέχρι τις 9 το βράδυ η μεγάλη γιορτή

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή για τα Κατοικίδια, το Woof Festival | Topetmou.gr, στο Πεδίον του Άρεως. Συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ από εδώ και στο εξής είναι το μεγαλύτερο σάιτ για κατοικίδια, Topetmou.gr

Η χθεσινή ημέρα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς πλήθη ανθρώπων, μικρών παιδιών, και αξιολάτρευτων ζώων συντροφιάς γέμισαν το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιφέρειας Αττικής με χαρούμενες φωνές και γαβγίσματα. Η ζέστη δεν στάθηκε εμπόδιο σε όσους συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αθλήματα και αγώνες, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, καθώς και να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, και την παροχή πρώτων βοηθειών στους τετράποδους φίλους μας.


Οικογένειες που ήθελαν να καλωσορίσουν ένα νέο μέλος άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία βρήκαν ένα παντοτινό σπίτι.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκε χθες και ο περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για την Περιφέρεια Αττικής και τη χαρά του για τη διοργάνωση, την οποία δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική. Είπε, ακόμα, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της φιλοζωίας από την πλευρά της Πολιτείας, και παρότρυνε τους πολίτες να ξεχυθούν στη γειτονιά και να αγκαλιάσουν τα ζώα, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Τέλος, συνεχάρη τους διοργανωτές και τη Διεύθυνση Πάρκων της Περιφέρειας, και διευκρίνισε ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.

Η πρώτη ημέρα της γιορτής ήταν γεμάτη από εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων που ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τον κόσμο σχετικά με το έργο τους, μπαζάρ με ιδιαίτερες δημιουργίες, στίβους και αθλήματα, κτηνιάτρους, εκπαιδευτές, groomers, εργαστήρια, παιχνίδια, και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα. Με λίγα λόγια, ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης έμενε ευχαριστημένος από την ποικιλία εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών δράσεων, και happenings για μικρούς και μεγάλους, μαλλιαρούς και μη.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
Η Ελεονώρα Μελέτη

Το πιο σπουδαίο, όμως, κομμάτι του φεστιβάλ, για το οποίο αξίζει κανείς να το επισκεφτεί σήμερα, είναι η συνάντηση με όλες αυτές τις χαρούμενες, χνουδωτές φατσούλες, και τις ουρές που κουνιούνται μανιωδώς. Λιχουδιές, διαγωνισμοί, δώρα, και παιχνίδια όπως Κυνήγι Θησαυρού, Κουταλοδρομίες, και Μουσικά Χαλάκια, δίνουν χαρά στους πιο πιστούς μας φίλους, και τι καλύτερο από το να τους βλέπουμε ευτυχισμένους; Μεγάλα, μικρά, σγουρομάλλικα ή φουντωτά, ντυμένα με αστείες φορεσιές, σε ειδικά αναπηρικά αμαξίδια ή σε αγκαλιές, υπάκουα και συχνά φωνακλάδικα, συνεχίζουν να γεμίζουν το φεστιβάλ με χρώμα και ζωντάνια. Εμείς δεν μπορούμε παρά να τα καμαρώνουμε.


Κατά τη διάρκεια όλου του φεστιβάλ, θα υπάρχει δυνατότητα Grooming και Bathing για τους σκύλους, τεστ χαρακτήρα, paw printing, pet portraits, και Photo Booths όπου θα μπορέσετε να βγάλετε το χνουδωτό μοντέλο σας υπέροχες φωτογραφίες για ενθύμιο. Ακόμα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το πρώτο Snack Bar Canteen αποκλειστικά για σκύλους.

Αν, πάλι, διαβάζετε φανατικά το Topetmou.gr, το μεγαλύτερο σάιτ για κατοικίδια στην Ελλάδα, ελάτε να μας γνωρίσετε στο περίπτερό μας, και να φωτογραφηθείτε με το αγαπημένο σας ζώο συντροφιάς στο Photo Booth που θα βρίσκεται σήμερα στον χώρο.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημερί, θα είναι γεμάτη με παιχνίδια και τρικ, παράσταση Dog Dancing με τους μαθητές της Σχολής Myrto Dog Training, standup comedy, Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από τον Ερυθρό Σταυρό, αγώνες δρόμου, βιωματική επίδειξη από εθελοντές σκύλων οδηγών τυφλών, καθώς και επίδειξη Search & Rescue με την Ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Από τις 2 μέχρι τις 4 το μεσημέρι, οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων για παιδιά από την Εριέττα και τη Σχολή Dogfully.

Τέλος, το απόγευμα και το βράδυ, από τις 4 μέχρι τις 9, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε επιδείξεις Agility, Mondioring, εκπαίδευσης, χορού, καθώς και επιδείξεις σκύλων οδηγών και του Αστυνομικού Σκύλου Περιπολίας Oscar. Θα μπορείτε, επίσης, να λάβετε μέρος σε παιχνίδια και διαγωνισμούς, παρέα με τον πιστό σας σύντροφο.

Τέλος, έχετε στο νου σας ότι στο χώρο του φεστιβάλ όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι απαραιτήτως με λουρί, απαγορεύονται θηλυκά σκυλιά σε οίστρο, και οι επιθετικοί σκύλοι θα απομακρύνονται. Οι κηδεμόνες, δε, θα πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!

Ειδήσεις σήμερα:

Κυκλοφορούσε με Chrysler, είχε οπλοστάσιο και απειλούσε πολιτικούς - Ο βίος και η πολιτεία του 61χρονου που συνελήφθη στο Κερατσίνι

Χειροπέδες σε δύο Αιγύπτιους για σεξουαλική παρενόχληση κοπέλας στο Λαύριο

Μητσοτάκης: Γιατί δεν καταθέτει το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης; - Δύο δισ. ευρώ για νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr