Tο εστιατόριο που έκανε την Ηρακλειά προορισμό για τους καλοφαγάδες

Araklia: Η νόστιμη πλευρά της Ηρακλειάς

Πλησιάζοντας προς την Ηρακλειά, αναρωτιόμουν αν το πλοίο της γραμμής θα χωρέσει στο μικρό λιμάνι της. Μια σταλιά είναι όλο και όλο, όσο και το ίδιο το νησί. Κατεβαίνοντας διαπιστώνει κανείς ότι ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στη δεκαετία του ’70. Ο μαζικός τουρισμός δεν την έχει αγγίξει ακόμα (ευτυχώς) και διατηρεί τον ήσυχο κι ήρεμο χαρακτήρα της.

Η Ηρακλειά είναι το μεγαλύτερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, το αγαπημένο σύμπλεγμα νησιών που κρύβεται ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, τα «νησιά της άγονης γραμμής», όπως τα αποκαλούν, αλλά μόνο άγονα δεν είναι. Αρκετά, όμως, με την γεωγραφία. Η επίσκεψη στο νησί είχε συγκεκριμένο σκοπό και μάλιστα γαστρονομικό.

Ο Γιάννης Γαβαλάς είναι ένας γνωστός σεφ που μαγείρευε για χρόνια στη Αθήνα αλλά και στη Μύκονο. Η βαβούρα τον είχε κουράσει και πάντα ήθελε να επιστρέψει στο τόπο του, την Ηρακλειά, για να στήσει το δικό του εστιατόριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr