Μέσα στην εξοχική κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα -10+1 φωτογραφίες

Περιήγηση στην ιστορική θερινή οικία όπου ο Καποδίστριας πέρασε μέρος των νεανικών του χρόνων.

Κουκούλι. Ως τέτοιο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το κιόσκι στο αίθριο café του καταπράσινου κτήματος Κουκουρίτσα στην Κέρκυρα, που στο τοπικό ιδίωμα σημαίνει «κορυφή του λόφου», εκεί που ο Ιωάννης Καποδίστριας πέρασε μέρος των νεανικών του χρόνων στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς του.

Κουκούλι. Ως τέτοιο λειτουργεί και το Μουσείο Καποδίστρια-Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών προστατεύοντας με σεβασμό τα ιστορικά κειμήλια της οικογένειας Καποδίστρια και παρουσιάζοντας στο κοινό, με ουσιαστική και πλήρως κατανοητή αφήγηση, την πορεία του πρώτου Κυβερνήτη του ελληνικού κράτους. 

Όπου και να κοιτάξεις γύρω σου, η ανάσα σου κόβεται από την ομορφιά του τοπίου. Το κιόσκι του café -σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Οι2τrόποι- αποτελεί μια πράσινη, εντελώς εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον πινελιά, και γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι διακρίθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και παρουσιάστηκε το 2019 στην 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

Στον χώρο του κήπου έχει λειτουργήσει στο παρελθόν θερινό σινεμά με προβολές σινεφίλ ταινιών ενώ στις αρχές του φετινού Ιουλίου παρουσιάστηκε η διαδραστική performance της ηθοποιού, θεατρολόγου-θεατροπαιδαγωγού, Μαρίας Παπαγιαννάκη, με τίτλο “Se yon istwa men ansanm – Αυτή είναι μία ιστορία αλληλεγγύης”.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr