Πώς το ιστορικό Παλιό Τελωνείο της Καρδαμύλης μεταμορφώθηκε σε μοντέρνα design κατοικία

Πώς το ιστορικό Παλιό Τελωνείο της Καρδαμύλης μεταμορφώθηκε σε μοντέρνα design κατοικία

Το εντυπωσιακό project των Etsi architects

teloneio
Οι Etsi architects με βάση τη μαγευτική Μάνη κατάφεραν να μετατρέψουν το ιστορικό «Τελωνείο» στην Καρδαμύλη σε μία μοντέρνα κατοικία.

Η συγκεκριμένη αποκατάσταση είναι ανάμεσα στα 322 projects που είναι υποψήφια στα Dejeen awards την κατηγορία «αρχιτεκτονική» (σε σύνολο 5400 αιτήσεων από 90 χώρες). Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου που ασχολήθηκε με το project εντυπωσιάστηκε από την ακλόνητη πίστη των πελατών στο όραμα τους, όταν φαντάστηκαν το Τελωνείο ως το δεύτερο σπίτι τους.

Oι νέοι κάτοικοι του ακινήτου αναγνώρισαν αμέσως τις δυνατότητες αποκατάστασης, βλέποντας παράλληλα τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες ενός σημαντικού ιστορικού μνημείου, παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν αρχικά την δυσπιστία των ντόπιων σχετικά με αποκατάσταση από ιδιώτες του ορόσημου της Καρδαμύλης. Ύστερα από μία μακρά διαδικασία που χρειάστηκε για να εγκριθεί νέα χρήση του ακινήτου, το αρχιτεκτονικό γραφείο συνεργάστηκε επί οκτώ χρόνια με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αποκαταστήσουν το Τελωνείο και να του δώσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK