Οι 10 μικροζυθοποιίες που αλλάζουν τον χάρτη της γεύσης στην Ελλάδα

Οι 10 μικροζυθοποιίες που αλλάζουν τον χάρτη της γεύσης στην Ελλάδα

Οι φρέσκες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπίρες που προσφέρουν στο κοινό οι microbreweries έχουν αλλάξει τη σχέση μας με το είδος

Οι 10 μικροζυθοποιίες που αλλάζουν τον χάρτη της γεύσης στην Ελλάδα
Η μπίρα είναι ένα από τα πιο γνωστά αλκοολούχα προϊόντα σε όλο τον κόσμο και έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο, με τους αρχαίους Αιγύπτιους και τους Μεσοποτάμιους να είναι οι πρώτοι που παρασκεύασαν το ποτό με την ιδιαίτερη γεύση, χιλιάδες χρόνια πριν. Φυσικά κατά την αρχαιότητα, ήταν προϊόν οικιακής παραγωγής, όμως όσο οι κοινωνίες εκσυγχρονίζονταν, η μπίρα βγήκε από τα στενά όρια της οικογένειας και μετατράπηκε σε εμπορεύσιμο είδος με μαζική παραγωγή που είχε σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη του είδους, μέσω τεχνικών και εργαλείων.

Με την πάροδο των χρόνων, οι Κέλτες και τα αρχαία γερμανικά φύλα αγάπησαν τη μπίρα τόσο, που σήμερα θεωρείται το εθνικό τους προϊόν, διαφημισμένο στα πέρατα του κόσμου για την ποιότητά του.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης