Πάρκο-έκπληξη στο Πικέρμι -Ένα έργο παγκόσμιας σημασίας

Πάρκο-έκπληξη στο Πικέρμι -Ένα έργο παγκόσμιας σημασίας

Το Πάρκο θα στηρίξει την προσπάθεια για την ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου.

parko-palaiontologia
Προωθούνται οι διαδικασίες από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για τη δημιουργία ενός Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας, στο Πικέρμι.

Για τον σκοπό, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.» προκειμένου να εκπονηθεί η σχετική μελέτη. Η σχετική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό έργο «Πικέρμι 123» για το Πάρκο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως έργο παγκόσμιας σημασίας που θα στηρίξει την προσπάθεια για την ανάδειξη της Ταυτότητας του Τόπου. Ειδικότερα, σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η τεκμηρίωση, ωρίμαση, σχεδιασμός και υλοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών, διεργασιών και υλικού υποστήριξης για τη δημιουργία του Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου.

Όπως αναφέρεται σχετικά εδώ και τουλάχιστον 123 χρόνια, υπάρχουν δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει η διαρκής προσπάθεια και το διαρκές αίτημα της επιστήμης για καλύτερη μελέτη και κυρίως για προστασία και ανάδειξη των Πικερμικών Θησαυρών και των απολιθωματοφόρων εμφανίσεων. Το έργο θα είναι παγκόσμιας σημασίας καθώς τα Πικερμικά Θηλαστικά αναφέρονται σε χιλιάδες δημοσιεύσεις, οι παλαιότερες από τις οποίες γράφτηκαν πριν από σχεδόν 200 χρόνια. Ο συνολικός σχεδιασμός θα αναπτυχθεί ως ένα έργο καινοτομίας τετραπλής έλικας, ενταγμένο στο Περιφερειακό και το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές. Θα ακολουθεί τις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των πράσινων και έξυπνων πόλεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK