Γιατί το Μπέργκαμο είναι το νέο Μιλάνο

Η μεσαιωνική πόλη με τα ενετικά τείχη, τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα, τα ιστορικά καφέ και τη λαχταριστή κουζίνα μάς (ξανά)συστήνεται

«Δανάη, ποια ιταλική πόλη μου προτείνεις για ένα Σαββατοκύριακο με την κόρη μου;», με ρώτησε πριν λίγες ημέρες μία συνάδελφος. «Το Μπέργκαμο», απάντησα αυθόρμητα και ξεκίνησα αμέσως να της μιλάω για την Άνω πόλη (Città alta) και τα ενετικά τείχη που την περιβάλλουν, τη μοντέρνα Κάτω πόλη (Città bassa) με το πολύβουο κέντρο και τα καταστήματα, τα λαχταριστά γεμιστά ζυμαρικά casoncelli, τα ιστορικά καφέ της Παλιάς Πλατείας (Piazza Vecchia), τα μουσεία και τις γκαλερί.

Το Μπέργκαμο, ή Μπέργκεμ όπως το λένε οι ντόπιοι, είναι το κρυμμένο στολίδι της Λομβαρδίας, το οποίο μέχρι πρότινος οι ξένοι επισκέπτες που προσγειώνονταν στο τοπικό αεροδρόμιο Orio al Serio αγνοούσαν προτιμώντας το κοντινό και κοσμοπολίτικο Μιλάνο (περίπου 50 χλμ. απόσταση). Το Μπέργκαμο, όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη γειτονική πόλη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι το νέο Μιλάνο. Εξάλλου, μπορεί να μη διαθέτει Σκάλα αλλά καμαρώνει για το Ντουόμο του.

Η γενέτειρα του ζωγράφου Καραβάτζο και του συνθέτη Γκαετάνο Ντονιτζέτι με τους 150.000 κατοίκους απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα με απευθείας πτήση και αποτελεί την ιδανική λύση για ένα σύντομο διάλειμμα. Μόλις προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να προσεγγίσεις με λεωφορείο την πόλη. Από εκεί αρχίζει η περιήγησή σου στο μαγευτικό και γραφικό Μπέργκαμο, το οποίο αναπτύσσεται σε πεδιάδα αλλά και σε επτά λόφους ο καθένας με πλούσια αρχιτεκτονική και ιστορικά μνημεία που αξίζει να επισκεφθείτε.


Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr