Νόστιμον ήμαρ στο Αιγαίο με δοξαστική ψαρόσουπα
Νόστιμον ήμαρ στο Αιγαίο με δοξαστική ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα, ένα τελετουργικό φαγητό που φτιάχνεται στο Αιγαίο με πολλά είδη ψαριού
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, στο Αιγαίο, τα ταξίδια καλά κρατούν. Οι νησιώτες πάντα αναχωρούσαν και πάντα επέστρεφαν στο γενέθλιο λιμάνι απ’ όπου ξεκίνησαν, απ’ όπου έπιασαν τη μικρή ή μεγάλη ρότα τους. Έτσι, τα ταξίδια τους αποκτούσαν σκοπό. Την επιτυχία τους, πριν απ’ όλα, όριζε η επιστροφή. Αυτή η ακατανίκητη νοσταλγία και πληρότητα από τα χρόνια του Ομήρου, να βλέπεις «καπνόν αποθρώσκοντα» (Οδύσσεια, Α΄ 57) από την οικογενειακή εστία. Το «νόστιμον ήμαρ» (Οδύσσεια, Α’ 9), που κάθε φορά που συνέβαινε ήταν δοξολογία και γιορτή.
Το νόστιμο έχει κύριο συστατικό του τη νοσταλγία. Και γι’ αυτό η εκπλήρωση της νοσταλγίας της επιστροφής στη Μικρή Πατρίδα είναι γιορτή και η δοξολογία για την εκπλήρωσή της επισφραγίζεται με ένα νόστιμο φαγητό. Λέμε ότι ο μαγικός ζωμός του Αιγαίου είναι η κακαβιά.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Το νόστιμο έχει κύριο συστατικό του τη νοσταλγία. Και γι’ αυτό η εκπλήρωση της νοσταλγίας της επιστροφής στη Μικρή Πατρίδα είναι γιορτή και η δοξολογία για την εκπλήρωσή της επισφραγίζεται με ένα νόστιμο φαγητό. Λέμε ότι ο μαγικός ζωμός του Αιγαίου είναι η κακαβιά.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα