Γιατί και ποιοι επισκέπτονται για διακοπές τη Θεσσαλονίκη

Γιατί και ποιοι επισκέπτονται για διακοπές τη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη έρευνα για τα 10 προφίλ των ταξιδιωτών της Θεσσαλονίκης

thessaloniki_paralia
Το 2023, υπήρξε η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία που η Θεσσαλονίκη κινήθηκε τουριστικά σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού η καθημερινότητα επανήλθε σε πλήρως φυσιολογικούς ρυθμούς.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας ικανοποίησης τουριστών και απόδοσης ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη της εταιρείας GBR Consulting για το 2023, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών και άλλων φορέων της πόλης και εκπροσώπων των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Η πόλη της γαστρονομίας και της διασκέδασης

Για μία ακόμη χρονιά επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, ως πόλη της γαστρονομίας και της διασκέδασης, αφού οι κύριοι λόγοι επιλογής της τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους συνέχισαν να είναι η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση, το φαγητό και τα ψώνια. Η έρευνα έδειξε ότι τη χρονιά του 2023 τα ξενοδοχεία της περιοχής διατήρησαν την υψηλή αξιολόγησή τους (8,7) τόσο όσον αφορά τις εγκαταστάσεις τους, όσο και αναφορικά με τη σχέση μεταξύ τιμής και ποιότητας (8,3).


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK