Ξενοδοχεία: Άνοιξαν 6 στα 10 φέτος, γέμισαν μόνο το 1 στα 4

23,1% η μέση πληρότητα φέτος, 86 ευρώ η μέση τιμή - Αναλυτικά η έρευνα του ΙΤΕΠ για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων μετά το lockdown

Μόνο το 60% του συνόλου των ξενοδοχείων της χώρας, είτε πρόκειται για συνεχούς είτε πρόκειται για εποχικής λειτουργίας, κατάφερε την τρέχουσα τουριστική σεζόν να λειτουργήσει και αυτό για βραχύ χρονικό διάστημα. Οσον αφορά τον τζίρο των ξενοδόχων φέτος, αυτός θα είναι ακόμη πιο κάτω σε σχέση με τα 2,8 δισ. ευρώ του τζίρου που είχε εκτιμηθεί μέσα στο καλοκαίρι από τους ίδιους, έναντι των 8,5 δισ. ευρώ της περασμένης χρονιάς, η οποία ήταν μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) πραγματοποίησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος έρευνα με θέμα «Η επαναλειτουργία των Ξενοδοχείων μετά το Lockdown» και σύμφωνα με αυτήν, μόνο το 67% εξ αυτών (6.700), δημιούργησε Υγειονομικό Πρωτόκολλο, με σκοπό το άνοιγμά τους. Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα του Ιουνίου 2020 για τις επιπτώσεις της πανδημίας είχε διαπιστωθεί ότι το 84% των ξενοδοχείων σκόπευαν να ανοίξουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής - Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr