Ξέμειναν από εργαζόμενους τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εμπειρία

Ξέμειναν από εργαζόμενους τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εμπειρία

Εξαιτίας της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον κλάδο παράτησαν τις δουλειές τους για να βρουν καλύτερα αμειβόμενη εργασία

Ξέμειναν από εργαζόμενους τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εμπειρία
Μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες ξενοδοχείων προσλαμβάνουν εργαζομένους χωρίς εμπειρία ή ακόμα και βιογραφικό, καθώς τα στελέχη παραδέχονται ότι το προσωπικό τους αποφάσισε να βρει αλλού δουλειά, με καλύτερες αμοιβές.

Όπως αναφέρει το euronews , χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τη θέση τους και πλέον τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση σε ότι αφορά τα ταξίδια μετά την πανδημία της νόσου Covid- 19.

Εφόσον πολλά ταξίδια μπήκαν στον «πάγο» στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοιού, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στη θέση τους. Βρήκαν αλλού καλύτερα αμειβόμενη εργασία με τους ξενοδόχους να βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική έλλειψη προσωπικού.

«Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Ευρώπης, Accor, έχει αναλάβει δοκιμαστικά να προσλάβει άτομα που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν στον τουριστικό κλάδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin σε συνέντευξή του στο Reuters στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ τον περασμένο μήνα.

Η Accor, η οποία διαχειρίζεται εμπορικά σήματα όπως τα Mercure, ibis και Fairmont σε περισσότερες από 110 χώρες, χρειάζεται 35.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

«Δοκιμάσαμε στη Λιόν και το Μπορντό πριν από 10 ημέρες και αυτό το Σαββατοκύριακο παίρνουμε συνέντευξη από ανθρώπους, χωρίς βιογραφικό, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, οι οποίοι προσλαμβάνονται μέσα σε 24 ώρες», υποστήριξε ο Sebastien Bazin.

Στη Γαλλία, η Accor καλύπτει τις θέσεις με νέους και μετανάστες, ενώ, παράλληλα, περιορίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πρόκειται για φοιτητές και ανθρώπους από τη Βόρεια Αφρική. Όσοι προσλαμβάνονται εκπαιδεύονται έξι ώρες και ουσιαστικά μαθαίνουν στη διάρκεια της δουλειάς.

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι ελλείψεις προσωπικού είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Πριν από την πανδημία, στις χώρες της ιβηρικής, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 13% και το 15% της οικονομικής παραγωγής, αντίστοιχα.

Οι Ισπανοί και Γάλλοι ξενοδόχοι προσφέρουν υψηλότερες αμοιβές στους εργαζόμενους, δωρεάν διαμονή και προνόμια όπως bonus και ασφάλιση υγείας προκειμένου να προσελκύσουν προσωπικό.

Κλείσιμο
«Πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετακινηθούν σε άλλους τομείς, οπότε ξεκινάμε έναν κλάδο από το μηδέν και πρέπει να παλέψουμε για την εξεύρεση εργαζομένων με προσόντα και δεξιότητες», τόνισε από την πλευρά του ο Gabriel Escarrer, διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής ξενοδοχειακής εταιρίας «Melia».


Από την πλευρά του, ο επιχειρησιακός διευθυντής του «Hotel Mundial», ενός εκ των πιο εμβληματικών ξενοδοχείων στη Λισαβόνα, τόνισε ότι αυτή την περίοδο, προσπαθεί να προσλάβει 59 εργαζομένους.


Ο ίδιος εκφράζει φόβους ότι χωρίς αρκετό προσωπικό, ορισμένα ξενοδοχεία θα μειώσουν τον αριθμό των επισκεπτών και το εύρος των ανέσεων που μπορούν να παρέχουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης