Αράζουµε στο Φισκάρδο
30.08.2011
16:36
Πληθωρική, με απίστευτες παραλίες και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, η Κεφαλονιά δεν χρειαζόταν τις κάμερες του Χόλιγουντ για να αναδείξει τις αμέτρητες ομορφιές της.
Πληθωρική, με απίστευτες παραλίες και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, η Κεφαλονιά δεν χρειαζόταν τις κάμερες του Χόλιγουντ για να αναδείξει τις αμέτρητες ομορφιές της. Στο βόρειο άκρο του νησιού, αναμφίβολα, το Φισκάρδο αποτελεί από μόνο του έναν ιδιαίτερο προορισμό. Ο μεγάλος σεισμός του 1953, που ταρακούνησε θάλασσα και στεριά και κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, παρέκαμψε το γραφικό ψαροχώρι αφού γλίτωσαν από τη μανία του τα περισσότερα σπίτια. Στην κορυφή δύο μικροσκοπικών χερσονήσων απλώνει τις γειτονιές του το όμορφο χωριό. Τα απλά νησιώτικα δίπατα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τα λουλακί πορτοπαράθυρα γλιστρούν ομαλά από τον λόφο, απλώνονται ολόγυρα και αγκαλιάζουν το λιμάνι. Στο μικρό αγκυροβόλιο τα πολύχρωμα ψαροκάικα, αλλά και τα σύγχρονα ιστιοφόρα συνωστίζονται ασφυκτικά δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και συμπληρώνοντας το ζωγραφικό σκηνικό.
Η παλαιοχριστιανική του Φισκάρδου: Η τρίκλιτη βασιλική, που χτίστηκε πάνω σε ύψωμα τον 6ο αιώνα μ.Χ., σήμερα παλεύει με τη φθορά του χρόνου. Ανάμεσα στα ερείπια διακρίνονται η πέτρινη σαρκοφάγος και το ανάγλυφο των Διόσκουρων.
Μη χάσετε
Στην πανέμορφη Ασο: Από το κομβικό σημείο των Βασιλικάδων (9,5 χλμ. από το Φισκάρδο) θα συνεχίσετε νότια μέσα από γκρεμούς και βράχια για την Ασο. Το χωριό ήταν από το 1593 και μετά πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλονιάς. Στο τέλος του 16ου αιώνα χτίστηκε εκεί το ισχυρό βενετσιάνικο κάστρο. Στην προκυμαία της Ασου δεν κατεβαίνουν αυτοκίνητα και η κεντρική πλατεία των Παρισίων με τα πλατάνια, τις βρύσες και τα ταβερνάκια είναι πολύ φιλόξενη. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν των κατοίκων του Παρισιού οι οποίοι βοήθησαν στην ανοικοδόμηση του οικισμού μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.Η παλαιοχριστιανική του Φισκάρδου: Η τρίκλιτη βασιλική, που χτίστηκε πάνω σε ύψωμα τον 6ο αιώνα μ.Χ., σήμερα παλεύει με τη φθορά του χρόνου. Ανάμεσα στα ερείπια διακρίνονται η πέτρινη σαρκοφάγος και το ανάγλυφο των Διόσκουρων.
Με σκάφος στο Ιόνιο: Νοικιάζοντας βάρκα με εξωλέμβια επιχειρήστε μονοήμερες αποδράσεις σε ερημικούς κολπίσκους προκειμένου να απολαύσετε το μπάνιο σας privé.
Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου: Στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο. Εδώ θα ενημερωθείτε για τη θαλάσσια πανίδα του Ιονίου και θα δείτε σκελετό φάλαινας που ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία Εμπλυση το 1995. Η είσοδος είναι ελεύθερη, καθημερινά 10 π.μ. - 5 μ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr