Nay Palad Hideaway: Το εξωτικό resort που δεν ακολουθεί τα πρωτόκολλα ενός συμβατικού ξενοδοχείου
Nay-Palad-xr

Nay Palad Hideaway: Το εξωτικό resort που δεν ακολουθεί τα πρωτόκολλα ενός συμβατικού ξενοδοχείου

Οταν λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, ο πρώην τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, Ρομπέρ Ντεκαϊζέρ, δεν σταύρωσε τα χέρια του - Ιδρυσε τη φημισμένη σήμερα επιπλοποιία Dedon και δημιούργησε ένα εξωτικό resort χωρίς κανόνες

Οταν ήταν 15 ετών, ο Βελγογερμανός Ρομπέρ Ντεκαϊζέρ πήρε την τολμηρή απόφαση να εγκαταλείψει το σχολείο και να ακολουθήσει καριέρα επαγγελματία τερματοφύλακα ποδοσφαίρου. Πραγματοποίησε τελικά το όνειρό του όταν υπέγραψε με την Μπάγερν Μονάχου σε ηλικία 19 ετών. Στα 26 του, ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον ανάγκασε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να στρέψει την ενέργεια και το πάθος του προς ένα νέο εγχείρημα.
Αρχικά δημιούργησε την εταιρεία Dedon, με εξαιρετικής ποιότητας έπιπλα εξωτερικού χώρου, και ύστερα αφοσιώθηκε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την υψηλή τέχνη της φιλοξενίας. Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η μετάβαση «Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι επιχειρήσεις αφορούν ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Για μένα η επιχειρηματικότητα είναι ένα μέσο για να φέρεις τους ανθρώπους κοντά, οπότε, όταν αποσύρθηκα από το ποδόσφαιρο, η ενασχόληση με τον κλάδο της φιλοξενίας ήρθε ως φυσική εξέλιξη, αφού συνδυάζει την αγάπη μου για τους ανθρώπους με το πάθος να δημιουργώ αξέχαστες εμπειρίες για εκείνους», λέει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.
Στις άφθονες διακρίσεις που έχει λάβει κατά καιρούς ξεχωρίζει το Μετάλλιο του Ιππότη του Τάγματος του Λεοπόλδου του Βελγίου για τη φιλανθρωπική και επιχειρηματική του δράση, ενώ η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Not For Sale» έγινε μπεστ σέλερ το 2012.

OUR 5-STAR LUXURY HONEYMOON in Nay Palad Siargao!

Σήμερα ο Ντεκαϊζέρ ζει σε μια φάρμα στην Ιμπιζα, όπου εκτρέφει αλπακά, όμως εμείς τον συναντήσαμε διαδικτυακά για να μιλήσουμε για τον «ξυπόλητο παράδεισο» που έχει δημιουργήσει με την κόρη του Καρολίν στο νησί Σιαργκάο, στις Φιλιππίνες, και κάνει φυσιολάτρες και ευζωιστές όλου του κόσμου να ταξιδεύουν μέχρι εκεί: το ονειρικό «Nay Palad Hideaway». «Αυτό το resort είναι ένας τρόπος ζωής.
Ομορφα ξενοδοχεία και ειδυλλιακά θέρετρα υπάρχουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και πολύ πιο ξεχωριστό - ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Από τη στιγμή που οι επισκέπτες φτάνουν στο θέρετρό μας, το προσωπικό διασφαλίζει ότι θα έχουν ό,τι θα μπορούσαν να επιθυμήσουν ή να χρειαστούν, απλώς χωρίς την καθορισμένη δομή και τα πρωτόκολλα ενός συμβατικού ξενοδοχείου.
Δεν υπάρχει check-in, δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα ή καθορισμένα προγράμματα, αλλά μια εμπειρία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν απόλυτη οικειότητα, ηρεμία και ελευθερία και να επικεντρωθούν απλά στο να απολαμβάνουν τη φύση με τους αγαπημένους τους».

A Resort That Says YES to Everything! | Vern Verniece

Η σχέση με τις Φιλιππίνες ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, από το νησί Κεμπού, όπου ο Ντεκαϊζέρ ίδρυσε την Dedon. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, οι διακοπές του στο κοντινό Σιαργκάο τον μάγεψαν τόσο που τον ώθησαν να ανοίξει αρχικά το resort «Dedon Island» και ύστερα το «Nay Palad Hideaway».

Τι κάνει τόσο ιδιαίτερο αυτόν τον τόπο; «Από τη ζεστασιά των ανθρώπων και το αυθεντικό, αληθινό χαμόγελό τους μέχρι τον πλούσιο πολιτισμό και την απόλυτη ομορφιά της χώρας, είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς τις Φιλιππίνες». Το 2021, όμως, ήταν μια χρονιά που κανείς δεν θέλει να θυμάται στο Σιαργκάο, αφού ήταν ένα από τα νησιά της χώρας που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα «Οντέτ».
Μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το «Nay Palad Hideaway», το resort επαναλειτουργεί τώρα ριζικά ανακαινισμένο και με τις ευλογίες του βραβευμένου αρχιτέκτονα και φίλου του Ντεκαϊζέρ, Ντανιέλ Πουζέ, που με την ομάδα του δημιούργησε αυτό το παραδεισένιο καταφύγιο.
«Τα περισσότερα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί στο νησί από Φιλιππινέζους τεχνίτες που είχαν εργαστεί και στην Dedon, και έτσι καθένα είναι κυριολεκτικά μοναδικό». Από τις Φιλιππίνες αποκλειστικά αποφάσισε να προέρχεται και το προσωπικό που απασχολείται στο θέρετρό του ο Ντεκαϊζέρ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής του που συνδυάζει τις τοπικές παραδόσεις με κορυφαία στάνταρ φιλοξενίας και, φυσικά, φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία.

Για να εντείνουν την αίσθηση της ελευθερίας δημιούργησαν διάφορους χώρους εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής έμπνευσης. Οπως το Tree Lounge, μια απίθανη κατασκευή κρεμασμένη σε κορμούς δέντρων 300 ετών, όπου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας αιωρούμενης στρογγυλής ξαπλώστρας ή ενός αιωρούμενου γιγαντιαίου κρεβατιού για να χαλαρώσουν, με κινηματογραφική θέα στη θάλασσα και την εξωτική βλάστηση.

Η βεράντα στην οροφή του Tree Lounge είναι ένα εξαιρετικό σημείο για γιόγκα, διαλογισμό ή ένα διάλειμμα για τσάι, και σίγουρα για ένα απολύτως ρομαντικό δείπνο κάτω από τα αστέρια, υπό το φως των κεριών και των πυγολαμπίδων. Ναι, μόνο στις Φιλιππίνες θα μπορούσε να συμβεί αυτό.
Τι άλλο περιλαμβάνει μια τέλεια μέρα στο «Nay Palad Hideaway»; «Κάθε μέρα είναι μια άλλη ιστορία. Καγιάκ μέσα σε ποτάμια που διασχίζουν μακρόβια δάση ή βόλτα με τζιπ; Ιστιοπλοΐα στη θάλασσα; Σέρφινγκ; Καταδύσεις; Εκδρομές με σκάφος σε γύρω νησιά; Το μόνο όριο είναι η φαντασία. Υπάρχουν και οι χαλαρωτικές εμπειρίες-μασάζ, ολιστικές θεραπείες, ο χώρος της πισίνας για ξεκούραση χωρίς ενοχλήσεις.
Ο καθένας δημιουργεί το δικό του πρόγραμμα ή αποφασίζει να μην έχει κανένα απολύτως. Θέλω πραγματικά το “Nay Palad” να είναι κάτι περισσότερο από ένα θέρετρο. Να είναι το μέρος όπου ο καθένας μπορεί να είναι απλώς ο εαυτός του», καταλήγει με ένα ζεστό χαμόγελο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης