Θεόδωρος Κόντες: H κρουαζιέρα θα πλησιάσει τα 35 εκατ. επιβάτες το 2024

Θεόδωρος Κόντες: H κρουαζιέρα θα πλησιάσει τα 35 εκατ. επιβάτες το 2024

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ακτινογραφεί τον κλάδο η ανάπτυξη του οποίου ακολουθεί φρενήρεις ρυθμούς συνεισφέροντας, το 2023, στην παγκόσμια οικονομία 150 δισ. δολάρια

Kontes
Είναι γεγονός ότι μετά από τα υψηλά αποτελέσματα με τα οποία έκλεισε παγκοσμίως ο κλάδος της κρουαζιέρας το 2023, ο πήχης ανέβηκε αρκετά υψηλά για το 2024 που ήδη διανύουμε και οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί κάθε ιστορικό ρεκόρ, παρά τις μελλοντικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις, τις απαιτήσεις για ασφάλεια, αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις και οικονομικές αλλαγές.

«Το έτος 2023 καταγράφηκε παγκοσμίως μια κίνηση 31,7 εκατομμυρίων επιβατών, η οποία ξεπέρασε ήδη και τα υψηλά αποτελέσματα του 2019 κατά περίπου 7%, με προοπτική για το 2024 μια περαιτέρω αύξηση του 8% περίπου. Επίσης, αναμένουμε μέχρι το 2028 μια ανάλογη ετήσια επιπλέον αύξηση που θα κυμαίνεται από 8% έως 10%», επισημαίνει στο «business stories» ο Θεόδωρος Κόντες, επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και διευθυντής της Majestic International Cruises. Μάλιστα τόνισε ότι «το 2024 ο κλάδος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 34 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας, ίσως να πλησιάσει και τα 35 εκατομμύρια».

Η παγκόσμια χωρητικότητα επιβατών προβλέπεται να αυξηθεί, από 677.000 κλίνες το 2024, σε 745.000 το 2028. Οι νέες κατασκευές επανήλθαν σε επίπεδα εποχής προ κορωνοϊού. Αύξηση παρατηρείται και στα μικρά luxury κρουαζιερόπλοια (expeditions) αλλά και στα μεσαίου μεγέθους. Mega cruisers συνεχίζονται να κατασκευάζονται, αλλά σε μικρότερο αριθμό από την προ COVID εποχή. «H συνεισφορά της κρουαζιέρας στην παγκόσμια οικονομία το 2022 ήταν 138 δισ. δολάρια, ενώ το 2023 πρέπει να υπολογίσουμε ότι θα πλησιάσει τα 150 δισεκατομμύρια», διευκρίνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Οι τελευταίες στιγμές του μικρού Νικόλα στην Κρήτη - «Είχε ελαφρύ παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» λέει αυτόπτης μάρτυρας


«Ηλεκτροπληξία» από τα τιμολόγια ρεύματος: Εκτινάσσονται οι χρεώσεις έως και 70% τον Ιούνιο


Μουρίνιο: «Μπέλινγκχαμ έλα στην Φενέρμπαχτσε!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης