Τουρισμός: Μετέωρα, Καλαμπάκα και Πρέβεζα γοητεύουν τους Σέρβους

Τουρισμός: Μετέωρα, Καλαμπάκα και Πρέβεζα γοητεύουν τους Σέρβους

Οι περιοχές διαθέτουν προοπτικές για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού

parga
Τις καλύτερες εντυπώσεις από το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Πρέβεζας αλλά και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που συνολικά βίωσαν στην Ελλάδα, μεταφέρουν στη Σερβία οι δημοσιογράφοι και influencers που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή.

Από 22 έως και 26 Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, πραγματοποίησε δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) στην περιοχή της Πρέβεζας και της Καλαμπάκας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πρέβεζας και Μετεώρων.

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων (Euronews), της Ραδιοτηλεόρασης Σερβίας (RTS), λοιπών μεγάλων μέσων της χώρας (BLIC, Telegraf, Hello Magazine), καθώς και ορισμένοι από τους σημαντικότερους διαμορφωτές γνώμης (influencers) της γειτονικής χώρας.

Οι φιλοξενούμενοι, πέρα από την επίσκεψη στους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτουν οι προορισμοί (π.χ. Αρχαία Νικόπολη, Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπου, Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα, Προϊστορικό Σπήλαιο Θεόπετρας), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ιδιαίτερες θεματικές εμπειρίες (κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο, δοκιμή τοπικού ούζου σε αποστακτήριο, οινογευσία υπό τη σκέπη των Μετεώρων, δοκιμή τοπικών πιάτων).

Το ταξίδι, κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και από τις προοπτικές που διαθέτουν οι εκάστοτε προορισμοί για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Συγκέντρωσαν δε τις απαραίτητες πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από τις εμπειρίες που βίωσαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα του Σχοινιά - Τι εξετάζουν οι αρχές

Εκκενώθηκε κατάληψη από το στέκι Primavera στο ΑΠΘ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αιματηρό επεισόδιο σε καφετέρια με ναργιλέδες στον Άγιο Παντελεήμονα - Τραυματίστηκε 37χρονος από τη Συρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης