National Geographic: Μήλος, το νησί με την απόκοσμη ομορφιά

National Geographic: Μήλος, το νησί με την απόκοσμη ομορφιά

«Η Σαντορίνη μπορεί να θεωρείται το αστέρι των Κυκλάδων, αλλά η αύξηση των τουριστών καθιστά τη Μήλο μια ισχυρή εναλλακτική λύση» γράφει το περιοδικό 

mandrakia1
«Παρά την απόκοσμη ομορφιά της, η Μήλος στην Ελλάδα -που βρίσκεται πάνω από 94 μίλια (152 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά της Σαντορίνης- απορρίφθηκε από τους ταξιδιώτες ως ιδανικός προορισμός για διακοπές σε νησί. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες απέφευγαν να την επισκέπτονται εξαιτίας της φήμης του νησιού ως “πολύ βιομηχανικού”. Από τη νεολιθική εποχή, η κύρια βιομηχανία της Μήλου ήταν η εξόρυξη», αναφέρει το National Geographic, σε ρεπορτάζ του από το νησί των Κυκλάδων, που εστιάζει στα γεωολογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά του ενδιαφέροντα.

«Η Σαντορίνη και η Μήλος μοιράζονται παρόμοια τοπία και γεωλογία. Οι ομοιότητες των νησιών σε ορυκτά και πολύτιμα μέταλλα οφείλονται σε μια ηφαιστειακή έκρηξη που προκάλεσε τη βύθιση της αφρικανικής ηπειρωτικής πλάκας κάτω από την ευρασιατική ηπειρωτική πλάκα πριν από περισσότερα από τρία εκατομμύρια χρόνια», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «η Σαντορίνη μπορεί να θεωρείται το αστέρι των Κυκλάδων, αλλά η αύξηση των τουριστών καθιστά τη Μήλο μια ισχυρή εναλλακτική λύση, με τους αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους, τα γραφικά χωριά, τα νόστιμα θαλασσινά και την τέλεια θέα σε καρτ ποστάλ.


national_geographic_milos


Κλείσιμο
Στο δημοσίευμα δίδεται έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στη Φυλακωπή σημειώνοντας ότι στο νησί «υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος».

«Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο ,το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι».

Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό. Και συμπληρώνει : «Είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία».

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου και υπογράφεται από την Elizabeth Warkentin.




Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης