Gala μετά μουσικής στην Κρήτη - Η υψίψωνος Έλενα Κελεσίδη και ο Γιώργος Ντάβλας σε μια βραδιά όπερας με εκλεκτούς καλεσμένους

Συναυλία όπερας προς τιμήν της Ελληνίδας σοπράνο Έλενας Κελεσίδη - Στο βιολί ο ταλαντούχος Ιωάννης Νίκολης και στο πιάνο ο κορυφαίος αρχιμουσικός Μανώλης Παπασηφάκης

Glam event διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με εκλεκτούς καλεσμένους και λάτρεις της όπερας.

Η ωραιότερη στιγμή της βραδιάς ήταν η συναυλία όπερας προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο Έλενας Κελεσίδη.

Υψίφωνος ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Καζακστάν και σπούδασε στο Ωδείο της Αστάνας. Την περίοδο 1993/94 τραγούδησε πρώτη φορά στην Ελλάδα και την ΕΛΣ τον ρόλο της Κονστάντσε (Απαγωγή από το σεράι). Έχει ερμηνεύσει πολυάριθμους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σπουδαία θέατρα παγκοσμίως όπως Κρατική Όπερα Βιέννης, Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης, Όπερα Βαστίλλης, σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Τόκυο, καθώς επίσης σε σημαντικά φεστιβάλ.

Στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν) εμφανίστηκε για έντεκα χρόνια ερμηνεύοντας ρόλους όπως Βιολέττα (Τραβιάτα), Βασίλισσα Σεμάκας (Ο χρυσός πετεινός), Κλεοπάτρα (Ο Ιούλιος Καίσαρ στην Αίγυπτο), Μιμή (Μποέμ), Λουίζα (Λουίζα Μίλλερ), Ιουλιέττα (Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκκοι), Λιου (Τουραντότ), Αμίνα (Η υπνοβάτις), Αντωνία (Τα παραμύθια του Χόφμαν), Μαργαρίτα (Φάουστ), Εμίλια Μάρτυ (Υπόθεση Μακρόπουλου). Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με σημαντικούς αρχιμουσικούς όπως οι Πλάθιντο Ντομίνγκο, Κεντ Ναγκάνο, Μπρούνο Καμπανέλλα, Ρικκάρντο Σαγύ, Γεχούντι Μενουχίν. Ανήκει στο μόνιμο δυναμικό των μονωδών της ΕΛΣ, έχοντας συμμετάσχει ως πρωταγωνίστρια σε πολυάριθμες παραγωγές και καλλιτεχνικές δράσεις.

 Με δύο back to back δεξιώσεις, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το υπερπολυτελές resort Abaton Crete άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Κρήτης φιλοξενώντας σημαντικούς επιχειρηματίες της Κρήτης καθώς και πολλούς Έλληνες celebrities.

Ο Ιωάννης Νίκολης, γεννημένος στην Αθήνα το 2002 - με δίπλωμα βιολιού σε ηλικία 15 ετών από το Εθνικό Ωδείο με Άριστα παμψηφεί καθώς και ειδικό βραβείο για το νεαρό της ηλικίας του και βραβείο διπλωματικής επίδοσης - συνόδευσε μουσικά τη διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, η οποία επέλεξε και τραγούδησε μαζί με τον Γιώργο Ντάβλα.

Στο πιάνο, ο αρχιμουσικός Μανώλης Παπασηφάκης, ερμήνευσε κορυφαία έργα του ρεπερτορίου του.  

Ο Γιώργος Ντάβλας είχε και την επιμέλεια του PR, με τον ίδιο να επιφυλάσσει  μια όμορφη έκπληξη, όταν τραγούδησε στους παρευρισκόμενους με το μοναδικό του στυλ συνοδεία της Έλενας Κελεσίδη, η οποία επίσης μάγεψε το κοινό.

Ο βιολιστής Ιωάννης Νίκολης έχει σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Jacqueline Ross, ως αποδέκτης της υποτροφίας Athena και του οικονομικού βραβείου Guildhall. Στο Λονδίνο έδωσε πολλές παραστάσεις ως σολίστ καθώς και ως μέλος συνόλου σε πολλούς χώρους όπως το Milton Court και το κέντρο Barbican.

Από δεξιά η κορυφαία υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Γιώργος Ντάβλας, η Λιάνα Καλουτσάκη, και ο βιολίστης Ιωάννης Νίκολης


Οι δύο βραδιές είχαν menu από τον Executive Chef Γιώργο Χρονάκη με signature πιάτα και τοπικές γεύσεις με άρωμα θάλασσας αλλά και signature steaks, που ανταποκρίνονται στο όνομά του με έναν πραγματικά αριστοκρατικό τρόπο. Κυριάρχησαν οι Ασιατικές fusion γεύσεις από τις ομάδες του sushi και της robata grill. H xοιρινή μπριζόλα στον ξυλόφουρνο, με λιωμένες πατάτες, λάδι τρούφας και αρακάς wasabi είναι ένα πιάτο με υπογραφή.

Το ξενοδοχείο της οικογένειας Καλουτσάκη βρίσκεται μεταξύ Χερσονήσου και Μαλίων σε μια μοναδική τοποθεσία με δεκάδες κολπίσκους και καταγάλανα νερά. Λειτουργεί εποχιακά Απρίλιο έως και Οκτώβριο και είναι ανοιχτό για το κοινό. 

Μοναδικές βραδιές σε σημαντικά gala έχουν «ντύσει» μουσικά το καλοκαίρι, ο DJ Ravin, δημιουργός της μουσικής κουλτούρας των Buddha Bar, γνωστός από τις εκατοντάδες ethnic παραγωγές τις οποίες έχει επιμεληθεί και ο Μεξικανός resident DJ Mudra με τις λατινοαμερικάνικες πινελιές στον ήχο, ενώ τον Αύγουστο του 2024 παραχώρησε μια ξεχωριστή συναυλία και η καταξιωμένη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανίδα έκλεισε τον φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία - Το σοκαριστικό βίντεο που είδαν οι ένορκοι

Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον 33 τραυματίες, οι 6 σοβαρά

Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr