Μαγική πεζοπορία στα Μετέωρα

Μαγική πεζοπορία στα Μετέωρα

Η διαδρομή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και θα διανύσετε συνολικά 8 χλμ.

Μαγική πεζοπορία στα Μετέωρα
Προσφορές: Ananti City Resort - 250€   

Ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσεις τα Μετέωρα είναι να κάνεις μια πρωινή πεζοπορία στα απόκρημνα βράχια του και να θαυμάσεις τη θέα από τα μοναστήρια του. Το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα, μετά το Άγιο Όρος είναι χτισμένο στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κλείσιμο
Αφού ξεκουραστείτε σε ένα από τα υπέροχα δωμάτια του Ananti City Resort με την υπέροχη θέα προς την πόλη των Τρικάλων και απολαύσετε το πλούσιο πρωινό σας, θα συναντηθείτε σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο με τον ξεναγό σας όπου και θα ξεκινήσετε την πεζοπορία σας, συνολικής διάρκειας 5 ωρών.

Η πεζοπορία ξεκινάει από την πλατεία στο χωριό Καστράκι και λίγο μετά φτάνουμε στη Σκήτη των Σταγών ή Δούπιανη. Στη συνέχεια η διαδρομή κατευθύνεται προς το ερειπωμένο μοναστήρι του Παντοκράτορος, της Υπαπαντής και τα ερείπια της μονής του Αγίου Δημητρίου. Από εκείνο το σημείο το μονοπάτι οδηγεί μέχρι το εντυπωσιακό Μεγάλο Μετέωρο και τη μονή του Βαρλαάμ, ενώ στο τέλος της διαδρομής κατηφορίζετε προς την ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά και το σημείο όπου νεαροί σκαρφαλώνουν στους βράχους μόνο με ένα σκοινί ως προσφορά προς το άγιο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και θα διανύσετε συνολικά 8 χλμ.

Τέλος, στο πακέτο δεν συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στα μοναστήρια των Μεγάλων Μετεώρων και του Βαρλαάμ, η οποία ανέρχεται στα 3 ευρώ ανά άτομο ανά μοναστήρι.

EXTRA TIP: Καλό θα είναι να φοράτε παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα. Η καλύτερη επιλογή είναι τα ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια. Σε καμία περίπτωση μην φορέσετε παντόφλες, ανοιχτά παπούτσια και παπούτσια που γλιστράνε.

Δείτε τι περιλαμβάνει η προσφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης