Mystic Hot Springs: Οι υπαίθριες μπανιέρες στην έρημο της Γιούτα μόνο για τολμηρούς τουρίστες

Ξεχάστε την χαλάρωση στις πισίνες πολυτελών ξενοδοχείων - Μια βουτιά στα ιαματικά νερά στις υπαίθριες μπανιέρες στην έρημο της Γιούτα υπόσχεται την απόλυτη αναγέννηση ψυχής και σώματος

Οι διακοπές σε ξενοδοχεία με τεράστιες πισίνες ή ακόμα σε παραθαλάσσια καταλύματα προσφέρουν σίγουρα ξεκούραση, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλυτη χαλάρωση σε ζεστά ιαματικά λουτρά. Όταν, μάλιστα, μιλάμε για μια βουτιά στις υπαίθριες μπανιέρες στην έρημο της Γιούτα στις ΗΠΑ, τότε, το θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Για όσους τολμούν να βγάλουν με άνεση τα ρούχα τους καταμεσής της ερήμου αυτό το ξεχωριστό μέρος διακοπών είναι μοναδικό, τουλάχιστον, από δύο απόψεις. Το τουριστικό θέρετρο Mystic Hot Springs προσφέρει υπαίθριες μπανιέρες στην έρημο της Γιούτα, των οποίων το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πηγάζει από υπόγειες πηγές της πόλης Μονρόε, εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η αρχική θερμοκρασία του νερού είναι 75 βαθμοί Κελσίου, αλλά, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία το νερό καταλήγει στις υπαίθριες μπανιέρες σε θερμοκρασία 37 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Το Mystic Hot Springs είναι ιδιοκτησία του επιχειρηματία Mike Ginsburg, ο οποίος φροντίζει για την υγιεινή του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι οι υπαίθριες μπανιέρες καθαρίζονται σχολαστικά πριν την χρήση από κάθε επισκέπτη, ενώ υπάρχουν και μπανιέρες που χωρούν περισσότερα από ένα άτομα, αν σας αρέσει να πάρετε το μπάνιο σας με παρέα.

Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν την βουτιά τους πολύ νωρίς το πρωί ή κατά το ηλιοβασίλεμα, αφού η θέα των γύρω λόφων και της παρακείμενης κοιλάδας είναι μαγική.

Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος έχει φροντίσει ακόμα και για την διασκέδαση των επισκεπτών με την οργάνωση του Mystic Hot Springs Music Festival που διεξάγεται τον Ιούλιο για τέσσερις ημέρες και περιλαμβάνει εκτός από μουσική και εκθέσεις τέχνης.

Η παραμονή στο κατάλυμα, εκτός από τις υπαίθριες μπανιέρες, συνδυάζεται και με άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και πικ νικ στο πάρκο Monrovian που απέχει ελάχιστα από την έρημο της Γιούτα.

Οι επισκέπτες για την διαμονή τους έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγάλα camping στην περιοχή ή σε τέσσερα ξυλόσπιτα, αν είναι μαθημένοι στις ανέσεις. Γι' αυτούς που επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά στην φύση είναι διαθέσιμα δύο ξυλόσπιτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν τις πολυτέλειες του σύγχρονου πολιτισμού, υπάρχουν και δύο ξυλόσπιτα με ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ανεμιστήρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr