Ένα φθινοπωρινό γεύμα διαφορετικό από τα άλλα, μιας και η συνάντηση των εθελοντών της bwin με τους διαμένοντες της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή» έδιωξε κάθε… μελαγχολικό συναίσθημα.
Ένας Σεφ με περγαμηνές στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.
Ένας Σεφ με περγαμηνές στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.
Ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης, «παντρεύει» τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης και του Αιγαίου με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.
Ύστερα από μια εξαιρετική σεζόν το 2018 η οποία επισφραγίστηκε από τιμητικές διακρίσεις και, φυσικά, από την εμπιστοσύνη χιλιάδων επισκεπτών, το Mylos Bar Restaurant προετοιμάζεται για το καλοκαίρι του 2019, με στόχο να προσφέρει και φέτος γαστρονομικές εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών με άξονα τη δημιουργική ελληνική κουζίνα.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη.
Ο ταλαντούχος 28χρονος σεφ έχει πτυχίο στον τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και μετεκπαιδεύτηκε στη Μαγειρική Τέχνη στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, διαθέτει πιστοποιητικά εκπαίδευσης σε διαφορετικές τεχνικές, ενώ έχει μαθητεύσει στη θρυλική σχολή Le Cordon Bleu London.
ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ
Το ταξίδι του Σταύρου Υφαντίδη στις κουζίνες του κόσμου είχε ως αφετηρία την Κρήτη, το 2009. Εκεί εργάστηκε μέχρι και το 2014 σε εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία.
Την άνοιξη του 2014 συνέχισε ως sous chef στο εστιατόριο DeSi im Tower στη Στουτγάρδη υπό την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.
Επόμενος σταθμός του ήταν το εστιατόριο Epicure του πολυτελούς ξενοδοχείου Celtic Manor Resort στην Ουαλία, όπου εργάστηκε υπό τις οδηγίες του σεφ Ρίτσαρντ Ντέιβις (1 αστέρι Michelin).
Ακολούθησε η αξιοσημείωτη συνεργασία με το εστιατόριο Petrus στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου (1 αστέρι Michelin), του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη.
Ο ταλαντούχος 28χρονος σεφ έχει πτυχίο στον τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και μετεκπαιδεύτηκε στη Μαγειρική Τέχνη στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, διαθέτει πιστοποιητικά εκπαίδευσης σε διαφορετικές τεχνικές, ενώ έχει μαθητεύσει στη θρυλική σχολή Le Cordon Bleu London.
ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ
Το ταξίδι του Σταύρου Υφαντίδη στις κουζίνες του κόσμου είχε ως αφετηρία την Κρήτη, το 2009. Εκεί εργάστηκε μέχρι και το 2014 σε εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία.
Την άνοιξη του 2014 συνέχισε ως sous chef στο εστιατόριο DeSi im Tower στη Στουτγάρδη υπό την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.
Επόμενος σταθμός του ήταν το εστιατόριο Epicure του πολυτελούς ξενοδοχείου Celtic Manor Resort στην Ουαλία, όπου εργάστηκε υπό τις οδηγίες του σεφ Ρίτσαρντ Ντέιβις (1 αστέρι Michelin).
Ακολούθησε η αξιοσημείωτη συνεργασία με το εστιατόριο Petrus στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου (1 αστέρι Michelin), του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ.
Στη συνέχεια εργάστηκε στην ιταλική αλυσίδα εστιατορίων Bombetta στο Σνίρσμπρουκ του Λονδίνου, αρχικά ως head chef και αργότερα ως consultant chef της εταιρείας.
Εχει μαθητεύσει στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Vendome στην Κολονία του καταξιωμένου σεφ Γιόαχιμ Βισλέρ και στο εστιατόριο Marcus (2 αστέρια Michelin) του ξενοδοχείου The Berkeley στο Λονδίνο υπό τις οδηγίες του βραβευμένου σεφ Μάρκους Γουόρινγκ.
Τελευταίος ευρωπαϊκός σταθμός, το ξακουστό εστιατόριο The Fat Duck στο Μπερκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (3 αστέρια Michelin), του θρυλικού σεφ Εστον Μπλούμενταλ, όπου εργάστηκε ως chef de partie.
Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως executive sous chef στο πολυτελές ξενοδοχείο Lesante Blu Exclusive Beach Resort της Ζακύνθου (μέλος του The Leading Hotels Of The World), όπου είχε και την επίβλεψη του fine dining εστιατορίου Melia.
Το επόμενο διάστημα ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης θα προετοιμάσει το νέο μενού του Mylos Bar Restaurant, «παντρεύοντας» τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης και του Αιγαίου με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μylos Bar-Restaurant
Φηροστεφάνι – Σαντορίνη
Τηλ:. +30 22860 25640
email: info@mylossantorini.com
web: www.mylossantorini.com
Ακολουθήστε μας στα social media:
www.facebook.com/MylosSantorini/
www.instagram.com/mylossantorini/
Εχει μαθητεύσει στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Vendome στην Κολονία του καταξιωμένου σεφ Γιόαχιμ Βισλέρ και στο εστιατόριο Marcus (2 αστέρια Michelin) του ξενοδοχείου The Berkeley στο Λονδίνο υπό τις οδηγίες του βραβευμένου σεφ Μάρκους Γουόρινγκ.
Τελευταίος ευρωπαϊκός σταθμός, το ξακουστό εστιατόριο The Fat Duck στο Μπερκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (3 αστέρια Michelin), του θρυλικού σεφ Εστον Μπλούμενταλ, όπου εργάστηκε ως chef de partie.
Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως executive sous chef στο πολυτελές ξενοδοχείο Lesante Blu Exclusive Beach Resort της Ζακύνθου (μέλος του The Leading Hotels Of The World), όπου είχε και την επίβλεψη του fine dining εστιατορίου Melia.
Το επόμενο διάστημα ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης θα προετοιμάσει το νέο μενού του Mylos Bar Restaurant, «παντρεύοντας» τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης και του Αιγαίου με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μylos Bar-Restaurant
Φηροστεφάνι – Σαντορίνη
Τηλ:. +30 22860 25640
email: info@mylossantorini.com
web: www.mylossantorini.com
Ακολουθήστε μας στα social media:
www.facebook.com/MylosSantorini/
www.instagram.com/mylossantorini/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα