Νερό από την καρδιά της φύσης

Από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου, εκεί που η άγρια πανίδα και τα παρθένα δάση δημιουργούν το πιο μαγευτικό φυσικό σκηνικό, αναβλύζει το νερό AQUA Carpatica. Κρυστάλλινο, με υπέροχη γεύση και χωρίς νιτρικά, ιδανικό για όσους φροντίζουν την υγεία τους

Sponsored Content
Σήμερα το wellness είναι προτεραιότητα του κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Είμαστε σε μια εποχή που διαλέγουμε να ζούμε με ποιότητα κάνοντας καλό σε εμάς, στους γύρω μας αλλά και στο περιβάλλον. Η παρθένα βλάστηση, τα άγρια ζώα και οι φυσικές πηγές νερού είναι οι κυριότεροι παράγοντες ισορροπίας της γης.
Η Άνοιξη είναι η περίοδος αναγέννησης κάθε φυσικού στοιχείου. Γι αυτό και είναι γεμάτη με αφορμές γιορτής αλλά κυρίως φροντίδας του περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα. Η γιορτή των δασών (21/3), η παγκόσμια ημέρα νερού (22/3) και η ημέρα που είναι αφιερωμένη σε όλα τα είδη αρκούδας (23/3) μας δίνουν την ευκαιρία να μην ξεχνάμε το πόσο σημαντικές είναι οι διάφορες μορφές ζωής με τις οποίες μοιραζόμαστε τον πλανήτη. Ταυτόχρονα, αυτές οι μέρες-ορόσημα μας προτρέπουν να κάνουμε πράξη όλα εκείνα που εξασφαλίζουν στις επόμενες γενιές ένα υγιέστερο περιβάλλον.
Εορταστικές εκδηλώσεις, εθελοντικές δράσεις, ομιλίες και συνέδρια είναι μόνο μερικά από όσα διοργανώνονται κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η διάσωση άγριων αρκούδων, η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών ανάπτυξης, η διαχείριση φυσικών πόρων νερού και άλλων αγαθών αποτελούν προτεραιότητες και δρομολογούνται ανάλογα.
Γι αυτό η AQUA Carpatica μας προσφέρει το νερό στις πιο αγνές και καθαρές μορφές του.
Η φύση μας δίνει ό,τι πολυτιμότερο έχει
Το τελευταίο δάσος της Ευρώπης που παραμένει ανέγγιχτο από κάθε μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας βρίσκεται στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στα Καρπάθια Όρη. Με έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων η εντυπωσιακή οροσειρά είναι γεμάτη βελανιδιές και έλατα. Εκεί ζουν οι περισσότερες αρκούδες στην Ευρώπη αφού αποτελεί ιδανικό καταφύγιο πολλών και διάφορων άγριων ζώων. Στον τόπο αυτό βρίσκονται οι πηγές του AQUA Carpatica. Στη Bucovina, μία περιοχή γεμάτη βλάστηση, τρεχούμενα νερά και καταπράσινα τοπία.

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (το Φυσικό Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό) και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (το Φυσικό Μεταλλικό νερό). Για αυτό και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους φροντίζουν την υγεία τους. Είναι δηλαδή ιδανικό δηλαδή για βρέφη, παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πληρούν όλες τις κορυφαίες προδιαγραφές ποιότητας όπως το ισορροπημένο PH, η μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο, ο πλούτος σε πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα και φυσικούς ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία) κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δεν περιέχουν ενισχυτικά γεύσης, πρόσθετα και τεχνητό ανθρακικό νάτριο.



Οι κίνδυνοι των νιτρικών

Τα Νιτρικά (NO3) στο πόσιμο νερό είναι ιδιαίτερα βλαβερά για την υγεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) τα θεωρεί ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων γι αυτό επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Είναι γεγονός ότι τα νιτρικά προκαλούν από δυσμελία σε νεογέννητα και σύνδρομο κυάνωσης στα βρέφη μέχρι προβλήματα στον θυροειδή, τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα νερά που κάνουν τη διαφορά
Τα μεταλλικά ή μη νερά στα οποία προστίθεται ανθρακικό οξύ (σοδόνερα) με βιομηχανικό τρόπο περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Η τεχνητή προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, υπέρταση και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά, φιλτράρονται με φυσικό τρόπο κατόπιν μακρόχρονης διαδρομής δίπλα σε ανενεργά ηφαίστεια. Το σημαντικό είναι ότι περιέχουν ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο και άλλα στοιχεία τα οποία εκλύουν, μετά την πόση, σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού διευκολύνει την πέψη, εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα και ενισχύει το μεταβολισμό καθώς μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr