Η καθαριότητα στη μετά covid εποχή και οι εξελιγμένες λύσεις για απόλυτη προστασία
dyson1

Η καθαριότητα στη μετά covid εποχή και οι εξελιγμένες λύσεις για απόλυτη προστασία

Με τον κίνδυνο του κορονοϊού να μην έχει απομακρυνθεί εντελώς, η Dyson φέρνει στο φως μια ανησυχητική έρευνα για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας στο οικιακό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και τις λύσεις που εξασφαλίζουν ένα υγιεινό και απαλλαγμένο από ιούς και βακτήρια οικιακό περιβάλλον.


Sponsored Content

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως θεωρούν ότι ο covid δεν είναι πλέον τόσο απειλητικός όσο υπήρξε κατά την περίοδο της έξαρσης, και γι’ αυτό παρατηρείται μια ανησυχητική χαλάρωση στα μέτρα και τις συνήθειες καθαρισμού στο οικιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο κορονοϊός που ευθύνεται για μια σειρά προβλημάτων υγείας από τα πιο ελαφριά μέχρι πιο σοβαρά όπως είναι το άσθμα. Η Dyson, με στόχο να κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε σχέση με τον καθαρισμό του σπιτιού, πραγματοποίησε μια παγκόσμια μελέτη (Dyson Global Dust Study 2022). Τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, καθώς εκτός του εφησυχασμού που παρατηρείται σχετικά με τον covid, αποκαλύπτονται σημαντικά ποσοστά άγνοιας για τη σκόνη, τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, τα αλλεργιογόνα και τα ακάρεα.


Το ενδιαφέρον της εταιρείας δεν είναι τυχαίο. Εδώ και δεκαετίες, η έμπειρη ομάδα μικροβιολόγων της Dyson μελετά λεπτομερώς τους άλλους ρύπους, ώστε οι μηχανικοί της να κατασκευάσουν εξελιγμένες ηλεκτρικές σκούπες που καθαρίζουν αποτελεσματικά.

Λιγότερο καθάρισμα και περισσότερη άγνοια 
Τα αποτελέσματα της μελέτης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πραγματοποιήθηκε σε 39 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και σε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο δείγμα, περίπου 34.000 ανθρώπων (18 - 75 ετών).
Διαπιστώνεται λοιπόν, ότι το 60% του δείγματος παραδέχεται ότι καθαρίζει το σπίτι μόνο όταν η βρωμιά είναι πλέον ορατή, ενώ ο ίδιος δείκτης πέρυσι βρισκόταν στο 40%. Επιπλέον, το 41% δηλώνει ότι έχει μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, ποσοστό μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι που ήταν 56%.
Την ίδια στιγμή, το 55% των νοικοκυριών παγκοσμίως έχουν κάποιον που υποφέρει από αλλεργίες, αλλά πολλοί λιγότεροι (33% του δείγματος), γνωρίζουν ότι η γύρη και τα λοιπά αλλεργιογόνα μπορεί να εμπεριέχονται στη σκόνη που αμελούμε να καθαρίσουμε, ή σε αυτή που διαφεύγει από μια σκούπα η οποία δεν πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, αντίθετα με τις σκούπες Dyson που το σύστημα φιλτραρίσματος απομακρύνει αποδεδειγμένα το 99,99% των σωματιδίων.
Μέσα από τα ερωτηματολόγια αποκαλύπτεται επίσης ότι μόνο το 25% των ερωτώμενων γνωρίζει τα φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Airflow) και την αποτελεσματικότητά τους. 

Καλύτερες οι επιδόσεις των Ελλήνων
Στην Ελλάδα, αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου, τα ευρήματα είναι πιο ενθαρρυντικά, καθώς στη ρουτίνα καθαρισμού πετυχαίνουμε επιδόσεις αρκετά πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι είμαστε λιγότερο ενημερωμένοι σχετικά με τους ιούς και τα βακτήρια τα οποία μπορεί να μεταφέρουν τα κατοικίδια στο σπίτι, αλλά και τα ακάρεα που κρύβονται παντού και είναι ο κυριότερος παράγοντας για βουλωμένη μύτη, συνάχι, ωτίτιδα, βρογχίτιδα, άσθμα και δερματικές παθήσεις όπως είναι η κνίδωση και η δερματίτιδα.


Είτε περισσότερο είτε λιγότερο ενημερωμένοι, ο στόχος είναι να αποφύγουμε δυσάρεστες για την υγεία μας καταστάσεις. Έτσι, η Dyson έχει αναπτύξει την τεχνολογία Acoustic Dust Sensing, η οποία μας δείχνει ότι έχουμε πετύχει βαθύ καθαρισμό, ενώ ο piezo αισθητήρας αυξάνει αυτόματα την απορροφητική ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες για μέγιστο αποτέλεσμα.

Η τεχνολογική επανάσταση της Dyson
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που προκύπτουν, η ανάγκη για μια εξελιγμένη ηλεκτρική σκούπα που θα μας απαλλάξει από κάθε βλαβερό για την υγεία μας παράγοντα δεν αμφισβητείται.


H Dyson, διαθέτει τις πιο ισχυρές και τεχνολογικά έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες που ανιχνεύουν, αφαιρούν αλλά και μετρούν το μέγεθος και την ποσότητα σκόνης, προσφέροντας επιστημονικά αποδεδειγμένο βαθύ καθαρισμό στο σπίτι. Η εταιρεία θεμελιώνει την υγιεινή και την καθαριότητα σε κάθε σπίτι με τον πιο εύκολο τρόπο, καθώς οι μηχανικοί της έχουν σχεδιάσει συσκευές να μπορούν να ρουφήξουν κάθε ίχνος σωματιδίων και να τα κρατήσουν εγκιβωτισμένα, χωρίς διαφυγές.


Αντίθετα με άλλους κατασκευαστές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν φίλτρα HEPA, τα οποία όμως είναι τοποθετημένα σε κακώς σφραγισμένα μηχανήματα, ή κατασκευαστές που εστιάζουν μόνο στο φίλτρο και όχι σε ολόκληρο το μηχάνημα, η Dyson σχεδιάζει σκούπες των οποίων η απόδοση φιλτραρίσματος είναι μια αλληλεπίδραση όλων των εξαρτημάτων και των μερών της και όχι συνάρτηση ενός μόνο φίλτρου.


Έτσι, οι μηχανικοί της εταιρείας πέρασαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες αναπτύσσοντας εσωτερικά τα φίλτρα, τα καλύμματα και τα σφραγίσματα και όλα τα σχετικά εξαρτήματα, ώστε να είναι βέβαιοι ότι οι συσκευές που κατασκευάζουν μαζεύουν τη σκόνη και την κρατούν εγκιβωτισμένη, χωρίς διαφυγές. Η τελευταία γενιά ηλεκτρικών σκουπών, είναι εξοπλισμένη με laser τεχνολογία που φανερώνει τα κρυμμένα σωματίδια, ενσωματώνοντας τη λειτουργία diode laser στην κεφαλή που είναι με ακρίβεια τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται η σωστή αντίθεση μεταξύ σωματιδίων και επιφάνειας, διευκολύνοντας την ανίχνευσή της.

Για να έχουμε λοιπόν ένα πραγματικά καθαρό σπίτι, η καλύτερη επένδυση είναι μια σκούπα που πληροί τις σωστές προδιαγραφές όπως η επαναφορτιζόμενη Dyson V15 Detect Absolute, με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης