Τα ισπανικά αναμένεται να γίνουν η δεύτερη γλώσσα σε χρήση παγκοσμίως

Τα ισπανικά αναμένεται να γίνουν η δεύτερη γλώσσα σε χρήση παγκοσμίως

Η γνώση των ισπανικών μπορεί να βελτιώσει τις επαγγελματικές μας προοπτικές και να μας ανοίξει τις πόρτες πανεπιστημίων υψηλού κύρους  στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική

cervantes1
Sponsored Content

Αν σκεφτούμε την ισπανική γλώσσα σαν ένα κλειδί που ανοίγει την πόρτα ενός καινούργιου κόσμου, θα εκπλαγούμε με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που θα δούμε να ανοίγονται μπροστά μας. Η γνώση των ισπανικών μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ταξίδια σε περισσότερες από 21 ισπανόφωνες χώρες σε όλο τον κόσμο, να σπουδάσουμε στα καλύτερα πανεπιστήμια, να εργαστούμε σε κορυφαίες εταιρείες, να επικοινωνήσουμε με το 7,6% του πληθυσμού του πλανήτη και να γνωρίσουμε την κουλτούρα εκατομμυρίων ανθρώπων. Μάλιστα, την επόμενη δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα ισπανικά θα είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε χρήση.
149863657_m_normal_none-ceville_plaza_espagna
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος εκμάθησης ισπανικών με γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους που μπορούν να προσαρμοστούν κατευθείαν στις ανάγκες μας. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων, κάτοικοι Αθηνών και μη, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε, ο επίσημος φορέας του Ισπανικού κράτους στην Ελλάδα, δηλαδή το Ινστιτούτο Θερβάντες, είναι η ιδανική επιλογή για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Κλείσιμο
78793139_m_normal_none
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες κάθε λάτρης των ισπανικών αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Τα μαθήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του καθένα, και μπορούν να γίνουν με κανονικό ρυθμό, εντατικά ή και υπερεντατικά, δια ζώσης ή διαδικτυακά.
inforgaf

Δια ζώσης μαθήματα ισπανικών

Πραγματοποιούνται σε ολιγάριθμα τμήματα στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, στη Σκουφά 31, πολύ κοντά στην πλατεία Κολωνακίου. Το φιλόξενο και ιστορικό κτίριο διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικές οθόνες και Ίντερνετ, έτσι ώστε η μαθησιακή εμπειρία στην τάξη να είναι απολύτως ικανοποιητική. Από τον Οκτώβριο του 2022, το Ινστιτούτο επέκτεινε την ακαδημαϊκή δραστηριότητά του και στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δια ζώσης μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά, στο κτίριο επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 26. Το πρόγραμμα των μαθημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ευρύ, από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Τα δια ζώσης μαθήματα είναι πολλά και ποικίλα:

Μαθήματα ισπανικών για ενήλικες: Το πρόγραμμα σπουδών των γενικών μαθημάτων αποτελείται από πέντε επίπεδα (A1, A2, B1, B2 και C1), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Εμείς, βρίσκουμε το μάθημα που μας ταιριάζει καλύτερα ή που μας ενδιαφέρει, και διαλέγουμε τον ρυθμό εκμάθησης του τμήματος.

Ειδικά μαθήματα και μαθήματα προετοιμασίας των DELE: Το Instituto Cervantes της Αθήνας, εκτός από τα γενικά μαθήματα και συμπληρωματικά με αυτά, προσφέρει ειδικά μαθήματα/θεματικά εργαστήρια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το μάθημα που τους ενδιαφέρει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων.
20201222_133513
Μαθήματα για παιδιά και εφήβους: Η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, ειδικά σε μικρή ηλικία, εκπαιδεύει το μυαλό, δημιουργεί τη βάση για την εκμάθηση και την κατανόηση των γλωσσών, και ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση και την ανεκτικότητα προς άλλες χώρες και κουλτούρες. Υπάρχουν τμήματα ισπανικών για αγόρια και κορίτσια από 5 εώς 10 ετών, και τμήματα ισπανικών για εφήβους από 11 έως 13 και 14 έως 15 ετών.

Ισπανικά για επιχειρήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα: Καθώς την επόμενη δεκαετία, τα ισπανικά αναμένεται να είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο, ως προς τη χρήση στο εμπόριο και τις οικονομικές συναλλαγές, τα μαθήματα ισπανικών για επιχειρήσεις του Instituto Cervantes θα βοηθήσουν να διευρύνουμε την δυναμικότητα της επιχείρησής μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και να κερδίσουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ισπανόφωνες αγορές. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να γίνονται στην έδρα του Instituto Cervantes, στο σπίτι ή στο γραφείο μας, με την προϋπόθεση ότι αυτά βρίσκονται εντός της περιφέρειας Αθηνών.
IMG_3191a
Μαθήματα ελληνικών για ισπανόφωνους: Τα τμήματα Νέων Ελληνικών απευθύνονται ειδικά σε ισπανόφωνους (ενήλικες αλλά και παιδιά που προέρχονται από μεικτούς γάμους), οι οποίοι από το πρώτο κιόλας μάθημα θα αναπτύξουν ικανότητα να κατανοούν, να μιλούν, να επικοινωνούν και να γράφουν στα νέα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύπτουν και την ελληνική κουλτούρα.
IMG_3112a
Διαδικτυακά μαθήματα ισπανικών
Γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης (ZOOM) και ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με τα δια ζώσης μαθήματα . Πραγματοποιούνται σε ένα εκτενές ωράριο, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στις μετακινήσεις τους ή διαμένουν εκτός Αθηνών. 
IMG_2623
Μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE) online και δια ζώσης
Τα μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον τομέα της διδασκαλίας της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE), σε δασκάλους με μικρότερη εμπειρία και σε εκπαιδευτικούς που έχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία αλλά θέλουν να εμβαθύνουν σε πτυχές της διδασκαλίας ή να εξοικειωθούν με νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις.
IMG_2524
Μάθετε περισσότερα εδώ και δηλώστε συμμετοχή στις Ημερίδες Διδακτικής για καθηγητές ισπανικής γλώσσας που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη:
22 και 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Παρασκευή, 14:30-20:30 και Σάββατο, 09:00-17:00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48

23 και 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο και Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 15:00
Δημοτική βιβλιοθήκη
Εθνικής Αμύνης 27


Διπλώματα DELE
Τα Διπλώματα DELE είναι οι μοναδικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι επίσημοι τίτλοι που χορηγεί το Instituto Cervantes εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας.
Η κατοχή του μοναδικού διπλώματος με διεθνή αναγνώριση και αόριστη διάρκεια δίνει ένα πλεονέκτημα χρήσιμο σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνείς φορείς. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.
20201222_125600
Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα, την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας αλλά και συμμετοχή σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.).


Ημέρα γνωριμίας
Στις 14 Σεπτεμβρίου, το Ινστιτούτο μας προσκαλέι σε μια μεγάλη γιορτή γνωριμίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το open day θα μάθουμε τα πάντα για την ισπανική κουλτούρα, θα δοκιμάσουμε τάπας και σαγκρία, θα πάρουμε μαθήματα γευσιγνωσίας μαζί με τα παιδιά μας και θα δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας στην ισπανική γλώσσα με τεστ γλωσσομάθειας. Μπορούμε να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα την 1η Σεπτεμβρίου και να ετοιμαστούμε για τη μεγάλή γιορτή.


Info
Εγγραφές όλο το χρόνο Σκουφά 31, Κολωνάκι
Για περισσότερες πληροφορίες: 2103634117 ή 2103634180, e-mail: info.atenas@cervantes.es
www.atenas.cervantes.es/gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης