Η εμπειρία του καφέ ξεκινά από το ποιοτικό νερό
espresso

Η εμπειρία του καφέ ξεκινά από το ποιοτικό νερό

Στη μεγάλη γιορτή του καφέ μάθαμε πώς το καθαρό, κρυστάλλινο νερό μπορεί να απογειώσει τη γεύση του αγαπημένου μας ροφήματος.


Sponsored content

Όλοι όσοι αγαπάμε ιδιαίτερα τον καφέ αναζητάμε συνεχώς τρόπους, τεχνικές και χαρμάνια που μπορούν να βελτιώσουν την απόλαυση ενός ζεστού ή κρύου ροφήματος. Ωστόσο, πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι το αγαπημένο μας ρόφημα δεν έχει την ίδια γεύση, παρ’ όλο που δεν αλλάζουμε τον τρόπο παρασκευής, την ποικιλία του καφέ ή το coffee spot από όπου τον προμηθευόμαστε. Τι συμβαίνει λοιπόν; 
Για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε πάντα τον καφέ μας ακριβώς όπως πρέπει, δηλαδή αρωματικό και άκρως γευστικό, επισκεφτήκαμε το 7ο Athens Coffee Festival για να ανακαλύψουμε πού κρύβεται το μυστικό. 
Στο Φεστιβάλ έδωσε το παρόν και το AQUA Carpatica, το αγνό νερό από τα Καρπάθια Όρη και όσοι βρεθήκαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου μάθαμε για τη σημασία των επιπέδων νιτρικών στο νερό και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αναβαθμίσουμε όχι μόνο τον καφέ μας, αλλά και τον τρόπο ζωής μας, επιλέγοντας ένα κρυστάλλινο νερό όπως το  AQUA Carpatica.
Ο Βαλάντης Λαμπριανίδης (Valenio) Executive Barista Trainer, Coffee Consultant & WCE Certified Judge ήταν στο περίπτερο του AQUA Carpatica, μοιράστηκε μαζί μας υπέροχους καφέδες και εξήγησε τη σημασία ενός νερού καθαρό από νιτρικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες: «Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα ποιοτικό νερό γιατί το 98,5% του καφέ που έχουμε στο ποτήρι ή το φλιτζάνι μας, αποτελείται από νερό. Πρέπει να ελέγξουμε εάν έχει την ιδανική αναλογία σε μέταλλα, κατάλληλο Ph, να μην περιέχει χλώριο γιατί επηρεάζει δραστικά τη γεύση, να είναι διαυγές και τέλος τα επίπεδα νατρίου να είναι ισορροπημένα». Σύμφωνα τον ίδιο, το AQUA Carpatica συνδυάζει όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και είναι το καταλληλότερο όχι μόνο για να φτιάξουμε έναν γευστικό, αρωματικό καφέ αλλά και για να το καταναλώνουμε καθημερινά προστατεύοντας την υγεία μας από όλες τις επιβαρυντικές ουσίες που περιέχει το νερό βρύσης.

Το AQUA Carpatica αναβλύζει καθαρό και γάργαρο στα Καρπάθια Όρη, μια από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις της Γης καλυμμένη με πυκνά δάση ελάτων και βελανιδιών. Το νερό φτάνει στις δυο πηγές μετά από μακρόχρονη διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία με φυσικό τρόπο. Οι υδρογεωλόγοι υπολογίζουν ότι αυτή η υπόγεια διεργασία διαρκεί 40 χρόνια για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό νερό, χρόνος κατά τον οποίο όλα τα επιβλαβή χημικά στοιχεία όπως τα νιτρικά, αφαιρούνται σταδιακά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση δίνοντάς μας το πιο αγνό νερό που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Γεωλογικές σχισμές ασβεστολιθικών δολομιτών ηλικίας ενός δισεκατομμυρίου ετών και ηφαιστειογενή πετρώματα ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού, δίνοντας ένα απόλυτα μικροβιολογικώς αγνό νερό με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και σε διττανθρακικἀ άλατα, υψηλό Ph και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Έτσι, το ανθρακούχο AQUA Carpatica διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νερά της ίδιας κατηγορίας γιατί φτάνει σε εμάς πεντακάθαρο και με παντελή έλλειψη νιτρικών, ενώ το απλό με σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/l).
AQUA Carpatica
Οι πηγές από όπου προέρχεται το AQUA Carpatica ανακαλύφτηκαν το 2000 και τα πρώτα δέκα χρόνια η σύσταση και τα οφέλη του νερού αναλύθηκαν με προσοχή από τους ειδικούς, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας. Εμφιαλώνεται κοντά στις πηγές και σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύονται οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Το γεγονός ότι σε μεγάλη απόσταση δεν υπάρχουν εργοστάσια, τουριστικές υποδομές, ή μαζικές καλλιέργειες έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής από φαινόμενα μόλυνσης και κατασπατάλησης.
Η παραγωγή επιτηρείται αυστηρά και διεξοδικά: κατά μέσο όρο διενεργούνται 950 αναλύσεις ημερησίως και εξετάζονται δείγματα από όλα τα σημεία ελέγχου: πηγές δεξαμενές, τελικό προϊόν, ενώ κάθε μία ώρα λαμβάνονται δείγματα από τη γραμμή εμφιάλωσης για να ελέγχεται κάθε παρτίδα ξεχωριστά. Η ανάλυση αφορά το χρώμα, τη γεύση, την οσμή, τη θερμοκρασία και οι χημικές παράμετροι μπορεί να περιλαμβάνουν ανόργανα άλατα, ηλεκτρολύτες, pH, οξύτητα, αλκαλικότητα κ.λπ. Αντίστοιχα, γίνονται 600 μικροβιολογικές αναλύσεις την ημέρα που διασφαλίζουν σε επίπεδο 100% σταθερά την καθαρότητα και την ασφάλεια των 18 κωδικών που παράγονται στις εγκαταστάσεις.

Τα 88 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει το AQUA Carpatica μέχρι στιγμής, πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα και την απαράμιλλη γεύση του και το καθιστούν χωρίς αμφιβολία, νούμερο ένα επιλογή για εμάς και τους αγαπημένους μας.
Το Brand διαθέτει Φυσικό Μεταλλικό Νερό, το οποίο προέρχεται από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru, στην καρδιά των Καρπάθιων Όρεων. Συλλέγεται από την πηγή με τρόπο που να διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την γεύση του. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (μόλις 0,6 mg/l) και μπορεί να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica φυσικές φυσαλίδες. Δεν περιέχει νιτρικά και ίχνη χημικών ρύπων και καταναλώνεται άφοβα από γυναίκες που κυοφορούν.

Απαλό και βελούδινο, το AQUA Carpatica πίνεται ευχάριστα, ενώ σε συνδυασμό με το αγαπημένο μας χαρμάνι μπορεί να μας δώσει την τέλεια εμπειρία καφέ.

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης