Το πιο αγνό νερό, από την ετικέτα φαίνεται
carpathia_mountains

Το πιο αγνό νερό, από την ετικέτα φαίνεται

Για να έχουμε το νερό που μας αξίζει, διαβάζουμε με προσοχή και μαθαίνουμε τι σημαίνουν τα συστατικά και οι τιμές που αναγράφονται σε κάθε ετικέτα εμφιαλωμένου νερού.


Sponsored content

Στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στον δρόμο - οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε - ένα μπουκαλάκι με νερό είναι άκρως απαραίτητο, αφού για να ανταπεξέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας απαιτείται ισορροπημένη διατροφή και φυσικά, σωστή ενυδάτωση. Με περισσότερο από το μισό μας βάρος να αποτελείται από νερό, δεν είναι τυχαίος ο καθοριστικός ρόλος που έχει σε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν, να μην αμελούμε καθόλου την κατανάλωση νερού εστιάζοντας παράλληλα στην υψηλή ποιότητα, ώστε σταδιακά να βελτιώσουμε τη σωματική υγεία και την ευεξία μας. Συνεπώς, στο ερώτημα αν όλα τα νερά είναι ίδια, η απάντηση είναι αρνητική καθώς υπάρχουν νερά ακατάλληλα, επιβαρυμένα με διάφορες βλαβερές ουσίες όπως είναι τα νιτρικά άλατα.
Για να διαπιστώσουμε αν το νερό που κρατάμε στα χέρια μας πληροί όλα τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα, αρκεί να αφιερώσουμε ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο μας για να διαβάσουμε την ετικέτα. Αυτή η μικρή ταμπελίτσα που φέρουν ανεξαιρέτως όλα τα μπουκάλια, αναγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό που πίνουμε, και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να μάθουμε να ερμηνεύουμε τα συστατικά και τις τιμές τους. Ας δούμε πού πρέπει να εστιάσουμε διαβάζοντας μια ετικέτα νερού:
Νιτρικά άλατα (NO3-): Πρόκειται για φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες οι οποίες μολύνουν το νερό, μέσω της ευρείας χρήσης λιπασμάτων στην εντατική καλλιέργεια και έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας. Η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε το AQUA Carpatica. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά, μόλις 0,6 mg/l, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα νιτρικών.

Ασβέστιο (Ca++): Το ασβέστιο είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία μας, καθώς είναι ένα από τα 6 βασικά μέταλλα με δομικό ρόλο στα οστά και στα δόντια. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει υψηλή περιεκτικότητα (50.1 mg/l), ποσότητα αρκετή ώστε να συμβάλλει σημαντικά στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό καλύπτει το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου για τους ενήλικες και το 20,6% στις γυναίκες σε εγκυμοσύνη (NHS).
Μαγνήσιο (Mg++): Το μαγνήσιο έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του μεταβολισμού, την καλή μυϊκή και καρδιαγγειακή υγεία. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 420 mg για τους άνδρες και 320 mg για τις γυναίκες, ενώ για τις εγκύους περίπου 350 mg. Η περιεκτικότητα του Φυσικού Μεταλλικού Νερού AQUA Carpatica είναι 15,5mg/l και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού είναι 84,7 mg/l, καλύπτoντας το 21,2% για τους άνδρες και το 27,2% για τις γυναίκες.

Νάτριο (Na+): Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου συνδέεται με την υπέρταση και γι΄ αυτό πρέπει να να επιλέγουμε νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Η ημερήσια πρόσληψη νατρίου θα πρέπει να περιορίζεται σε 2.400 mg την ημέρα, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει πολύ χαμηλό ποσοστό νατρίου, μόλις 0,6 mg/l, καθιστώντας το κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό περιέχει 4,85 mg/l.
Ελαφρώς αλκαλικό PH (Ph>7): Το pH δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ή την ασφάλεια του νερού, αλλά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το νερό αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον. Το καλύτερο pH του πόσιμου νερού βρίσκεται περίπου στο 7, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η γεύση του. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει ελαφρώς αλκαλικό pH (7,94) και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει ελαφρώς αλκαλικό PH, για την υποβοήθηση της ομαλής πέψης και του μεταβολισμού, και φυσικά απαράμιλλη γεύση.

Φυσικά διττανθρακικά (HCO3): Πρόκειται για φυσικά συστατικά που περιέχονται σε όλα τα μεταλλικά νερά, με σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των οξέων και στη διασφάλιση ευχάριστης γεύσης. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica περιέχει 222 mg/l,συμβάλλοντας σημαντικά στην ισορροπία των οξέων και των βάσεων στο σώμα μας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας.
Συνοψίζοντας, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η ποιότητα του νερού εντοπίζεται σε 5 βασικά σημεία: πρέπει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και νάτριο, να περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ελαφρώς αλκαλικό PH, και υψηλή περιεκτικότητα σε διττανθρακικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό αλλά και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, νερά που συλλέγονται από επιλεγμένες πηγές στα Καρπάθια Όρη, και με τρόπο που να διατηρείται αναλλοίωτη η αναλογία σε μέταλλα, ισορροπημένο pH και γεύση.

Το νερό της AQUA Carpatica ταξιδεύει για δεκαετίες μέσα από υπόγεια πετρώματα όπου φιλτράρεται και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία, για να φτάσει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και χωρίς νιτρικά. Τα 99 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη της ασυναγώνιστης γεύσης και της αμετάβλητης ποιότητάς του, μια εγγύηση ότι μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα τόσο εμείς όσο και οι αγαπημένοι μας.
AQUA Carpatica Corporate Video (GR)
www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης