Σωτήρης Ευαγγέλου, ο σεφ από τον Τύρναβο που αποθεώνει τον πατσά

Σωτήρης Ευαγγέλου, ο σεφ από τον Τύρναβο που αποθεώνει τον πατσά

Ο πολιτογραφημένος Θεσσαλονικιός σεφ από τον Τύρναβο έβαλε την αγροτική ελληνική κουζίνα στα 5άστερα ξενοδοχεία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
eyaggeloy-mak
Από το περιοδικό Cantina

Είναι ο πρώτος σεφ που τόλμησε να εντάξει τοπικά πιάτα σε 5άστερο ξενοδοχείο.


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, γίνεται στα 28 του χρόνια ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη και ο πρώτος που αποφασίζει να βάλει παραδοσιακά πιάτα στο μενού του, όπως οι λαχανοντολμάδες και το χοιρινό με σέλινο. Κάτι που συνεχίζει σε κορυφαία εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας, όπως τα Athenaeum InterContinental, King George και Μεγάλη Βρεταννία.

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο παραμένει δημιουργικός και πρωτοπόρος.

Με το μαγειρικό ύφος και ήθος του εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό, αφήνοντας το αποτύπωμά του στις επόμενες γενιές μαγείρων, που δικαίως τον αναγνωρίζουν ως μεγάλο δάσκαλο.

Κλείσιμο
Στόχος του είναι η σωστή αξιοποίηση των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων.

Η μαγειρική φιλοσοφία του συνοψίζεται στη χρήση τοπικών, εποχικών, φρέσκων πρώτων υλών από τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μέχρι τα νησιά.

Πιστεύει ότι η ελληνική κουζίνα πρέπει να πάρει τη θέση της πλάι στις μεγάλες κουζίνες του πλανήτη.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει εντάξει στην κουζίνα του πιάτα όπως τα γιουβαρλάκια, η αθηναϊκή μαγιονέζα, ο πατσάς, το αρνάκι σούβλας, δηλαδή όσα αποτελούν την ταυτότητα της κουζίνας μας.

Άλλαξε τους όρους στις κουζίνες των μεγάλων ξενοδοχείων.

Ο κατάλογός του δεν έχει προϊόντα από όλο τον πλανήτη, τίποτε εκτός εποχής και καθόλου κατεψυγμένα. Αν τα υλικά του δεν είναι φρέσκα ή στην εποχή τους, δεν μπαίνουν στο μενού.

Η νέα ελληνική κουζίνα είναι η αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Για να υπάρξει εξέλιξη, υποστηρίζει ο ίδιος, πρέπει να υπάρχει γνώση της παράδοσης. Όταν ξέρεις να μαγειρεύεις, ξέρεις τα προϊόντα και έχεις τη γεύση στη μνήμη σου, τότε μπορείς να είσαι γαστρονόμος και να πειραματίζεσαι στη μαγειρική.

Δημιουργεί τις βάσεις για τις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να αφήσουμε κάτι παραπάνω από αυτό που βρήκαμε. Η χώρα μας είναι ένα τουριστικό θέρετρο του κόσμου και η ζήτηση για την παραδοσιακή κουζίνα τα επόμενα χρόνια θα γιγαντωθεί. Αυτό είναι που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην παγκόσμια γαστρονομία: την ελληνική κουζίνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης