Συνέδριο ygeiamou.gr - Άδωνις Ιωαννίδης: Υπάρχουν ευκαιρίες κλινικής εκπαίδευσης και εκτός νοσοκομείων

Συνέδριο ygeiamou.gr - Άδωνις Ιωαννίδης: Υπάρχουν ευκαιρίες κλινικής εκπαίδευσης και εκτός νοσοκομείων

Ο καθηγητής Κλινικής Γενετικής και Κοσμήτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τόνισε ότι τα δύο συστατικά χαρακτηριστικά για την ιατρική εκπαίδευση είναι η ανανέωση και η ποιότητα 

ioannidis_adonis1
Ανανέωση και ποιοτική εκπαίδευση είναι τα δύο συστατικά στοιχεία για την ιατρική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Καθηγητή Κλινικής Γενετικής και Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μιλώντας στο 5ο Συνέδριο του ygeiamou.gr και του Πρώτου Θέματος, αναφέρθηκε στις νέες προσεγγίσεις, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες κλινικής εκπαίδευσης εκτός νοσοκομείων, για παράδειγμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Κέντρα Αποκατάστασης.

«Οι ερευνητές πρέπει να έχουν γνώσεις και δεξιότητες για να αντεπεξέλθουν σε ό,τι ζητά η κοινωνία», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Στις αρχές του 20ου αιώνα είχαμε στις ΗΠΑ το παραδοσιακό μοντέλο παραδοσιακών και κλινικών επιστημών που κράτησε και κρατά ακόμη και στις ημέρες μας. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει γρήγορη ενσωμάτωση κλινικών εμπειριών από νωρίς. Αυτό είναι κάτι που απολαμβάνουν και οι ίδιοι οι ερευνητές».

Ο κ. Ιωαννίδης στο πλαίσιο της εξέλιξης της ιατρικής εκπαίδευσης τόνισε τη σημασία εργασίας των ερευνητών σα μέρος ομάδων, μαζί με νοσηλευτές, φαρμακοποιούς κτλ, και σημείωσε την αξία ενσωμάτωσης στοιχείων ενδοεπαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εκπαιδεύσει φοιτητές από πάνω από 100 χώρες, όπως είπε ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. Μάλιστα, πάνω από 500 εργάζονται σε χώρες ανά τον κόσμο. «Υποστηρίζουμε τους φοιτητές από την πρώτη ημέρα. Υπάρχει ομάδα που συναντά τους φοιτητές από το πρώτο έτος. Γύρω στο 40% των αποφοίτων μας είναι ενεργοί», σημείωσε, λέγοντας ότι επιδίωξη είναι οι καλές πρακτικές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να έρθουν και στην Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το παιδί κινδύνευσε και παρά το σοκ πήρε τις σωστές αποφάσεις» - Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό

Νοσηλεύεται στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας - Είναι ελαφρύ, δεν είναι στη ΜΕΘ


Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με σκόνη από την Πέμπτη - Επηρεάζονται κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης