Μαζί για το Παιδί: Διεθνής Ημερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις στην «Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα»

Μαζί για το Παιδί: Διεθνής Ημερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις στην «Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα»

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων 

children
To Μαζί για το Παιδί και ο Επιστημονικός Διευθυντής του οργανισμού, Καθηγητής Αργύρης Στριγγάρης διοργανώνουν διεθνή ημερίδα με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, Αίθουσα Μητρόπουλος. Η Ημερίδα υλοποιείται σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Αιγινήτειου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ημερίδα επιδιώκει να αποτυπώσει τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές στην έρευνα και πρακτική, καθώς και τις πολιτικές της ψυχικής υγείας των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ολόκληρη γενιά –οι έφηβοι και τα παιδιά– ζει υπό πίεση λόγω των συνεχιζόμενων κρίσεων όπως η πανδημία της COVID-19, οι πόλεμοι, η ενεργειακή και κλιματική κρίση. Πολλά στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η ψυχική υγεία, ειδικά των νέων κοριτσιών, χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια.

Στόχος της ημερίδας είναι να συμβάλει στην κατανόηση και στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα σχετικά με την ψυχική τους υγεία.

Κλείσιμο
mazigiatopaidi-Imerida-psyxikh-Ygeia


Ομιλητές Ημερίδας

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές εξειδικευμένοι και καταξιωμένοι επιστήμονες στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων, όπως οι:
Peter Fonagy, OBE, FMedSci, FAcSS, FBA, PhD Head of the Division of Psychology and Language Sciences at UCL, Chief Executive of the Anna Freud National Centre for Children and Families, London
Tamsin Ford, CBE, FMedSci, FRCPsych, PhD Professor of Child and Adolescent Psychiatry, Head of Department of Psychiatry University of Cambridge
Αργύρης Στριγγάρης, MD, PhD, FRCPsych Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & UCL Faculty of Brain Sciences, UCL Pro-Vice-Provost in Mental Health and Wellbeing, Επιστημονικός Διευθυντής του Μαζί για το Παιδί

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με νέους για την εμπειρία τους, καθώς και ομιλίες εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα δοθεί βεβαίωση στους συμμετέχοντες για την παρακολούθηση της ημερίδας.

To Μαζί για το Παιδί από το 2009, παρέχει συστηματικά και με συνέπεια δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς, έφηβους και εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και νέους έως 18 ετών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσω της Γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού του Κέντρου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τη θέση σας στην ημερίδα, ΕΔΩ




Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Ρωσία: 29χρονη και 37χρονη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 63χρονο όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους

Αρχίζει ο τριήμερος καύσωνας - Με τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο το Δημόσιο, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης