ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Φάρμακο: Φρένο στην υπερ-συνταγογράφηση βάζουν οι ψηφιακοί «κόφτες» του Υπουργείου Υγείας

Φάρμακο: Φρένο στην υπερ-συνταγογράφηση βάζουν οι ψηφιακοί «κόφτες» του Υπουργείου Υγείας

Η ψηφιοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων διαμορφώνει νέους κανόνες συνταγογράφησης για τους γιατρούς - Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τους καθοδηγούν στα κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο

farmaka
«Δεμένα» χέρια έχουν πλέον οι γιατροί που επιθυμούν να συνταγογραφούν φάρμακα ξεφεύγοντας από τις επιστημονικές κατευθυντήριες, αφού με την ψηφιοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων θα «κλειδώνουν» τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αποκτώντας πλέον νόημα.

Το Ψηφιακό Αποθετήριο των εξετάσεων είναι ένα μέτρο που εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων που προωθεί, μεταξύ άλλων, για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα για αρκετές ασθένειες, στην πράξη δεν εφαρμόζονταν. Ο θεράπων ιατρός για να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο, μπορούσε να συμπληρώνει ο ίδιος τις τιμές των εξετάσεων (για παράδειγμα της χοληστερίνης) και ήταν στην ευχέρειά του να βάλει μια τιμή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά που «βόλευε» για τη συνταγογράφηση που ήθελε.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης