ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ερευνα: Οι αλλεργίες ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για 180.000 θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο

Ερευνα: Οι αλλεργίες ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για 180.000 θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο

Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα

200429140450_allergia__1_
Για τον θάνατο 180.000 ατόμων κάθε χρόνο, παγκοσμίως, ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα οι αλλεργίες. Το 22% του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο πάσχει από κάποια μορφή ενώ τα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια και ότι ένας στους τρεις θα αναπτύξει κάποια μορφή αλλεργίας κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την 8η Ιουλίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία.

Αλλεργία είναι μια υπέρμετρη αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος (αντίδραση υπερευαισθησίας) σε ουσία (αλλεργιογόνο) που δεν προκαλεί αντίδραση στην πλειονότητα των ανθρώπων. Προϋποθέτει την ύπαρξη προγενέστερης έκθεσης (ευαισθητοποίηση) στο ίδιο αντιγόνο, που έχει επιφέρει την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του συγκεκριμένου αλλεργιογόνου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι παιδιά που έχουν θηλάσει, όπως και αυτά που έχουν μεγαλώσει σε μη «στείρο» περιβάλλον (μη υπερβολικής καθαριότητας) αναπτύσσουν λιγότερες υπερευαισθησίες τύπου Ι και ΙΙ. Κατά συνέπεια, μια μητέρα μπορεί να ωφελήσει το παιδί της με το να επιδιώξει τον θηλασμό του, την εξασφάλιση οικογενειακού περιβάλλοντος χωρίς καταχρήσεις απολυμαντικών και την αποφυγή του κατ' οίκον περιορισμού του.

Κλείσιμο
Στη Γ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Γ. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λειτουργούν Παιδοαλλεργιολογική Μονάδα και ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο αντιμετώπισης παιδιών με προβλήματα αλλεργίας. Ραντεβού για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της κλινικής, μπορεί κανείς να κλείσει ηλεκτρονικά (https://rantevou.ippokratio.gr/), ή τηλεφωνικά στο τηλ. 2310-892435. Η επικοινωνία με την κλινική γίνεται στα τηλ. 231331-2485 και στον Ιστότοπο: https://pd3.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Απολύθηκε παρουσιάστρια που πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν, της είχαν δώσει «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης