Taste Atlas: «Χαρτογραφεί» τα ελληνικά νησιά με βάση τα πιο ξακουστά τους προϊόντα

Το Taste Atlas επιλέγει τα πιο φημισμένα φαγητά και ποτά από κάθε ελληνικό νησί - Δείτε και ποια είναι τα δέκα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

Η χώρα μας είναι γνωστή για τα ποικίλα και νόστιμα φαγητά της, γι' αυτό και το δημοφιλές Taste Atlas συμπεριλαμβάνει συχνά την Ελλάδα στις λίστες του. 

Στους καταλόγους του ξεχωρίζουν διάφορα ελληνικά πιάτα, όπως ο ντάκος, η μια κρητική σαλάτα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, τα παϊδάκια που συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία ελληνικά αρνίσια πιάτα στον κόσμο και το τζατζίκι που βρίσκεται στην πεντάδα των 100 καλύτερων ντιπ παγκοσμίως.

Αυτή τη φορά, το Taste Atlas έφτιαξε έναν γευστικό χάρτη και ανέδειξε αρκετά νησιά του Αιγαίου. Πριν λίγες μέρες έκαναν το ίδιο και για την Ιταλία. Για παράδειγμα, το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα φαγητά που ξεχωρίζουν στον γευστικό τους χάρτη. Από τα Κύθηρα έχουν επιλέξει τους ροζέδες που είναι κλασικό γλυκό γάμου και τη φατουράδα, ένα παραδοσιακό λικέρ. Αν και τα περισσότερα νησιά στον χάρτη αντιπροσωπεύονται από ένα μόνο πιάτο, η Κρήτη ξεχωρίζει με πολλές «συμμετοχές» όπως πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκος, σοφεγάδα, γραβιέρα και μυζηθρόπιτα. Άλλα νησιά που εμφανίζονται στον χάρτη, είναι η Χίος, η Λέσβος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Σίφνος, μεταξύ άλλων.



Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

Η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο που αναφέρεται στα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, με τον γύρο στην πρώτη θέση και το σουβλάκι στη δεύτερη. Στην τρίτη θέση είναι ο μουσακάς και ακολουθούν η χωριάτικη σαλάτα, το τζατζίκι, το παστίτσιο, η σπανακόπιτα, τα γεμιστά) και τα χόρτα. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν τα κεφτεδάκια.



Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραπληγικός αθλητής περπάτησε ξανά με εξωσκελετό και μετέφερε την Φλόγα - Δείτε βίντεο

Κρήτη: Εσπευσμένα στο χειρουργείο λόγω σοβαρού προβλήματος στο μάτι ο Ελληνοκαναδός χρηματιστής

Τα καλύτερα οικόπεδα που πωλούνται τώρα - Από το Σούνιο και τη Μήλο μέχρι τη Σαντορίνη και το Πόρτο Χέλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr