Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε μια εβδομάδα – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Συνολικά καταγράφονται 6 θάνατοι, μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου την περασμένη Πέμπτη

Στους έξι αυξήθηκαν οι θάνατοι εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Οι πέντε, μάλιστα, καταγράφηκαν σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος για την εφετινή περίοδο επιτήρησης του ιού που αφορούσε σε ηλικιωμένο στις Σέρρες. Σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά έξι θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Είχαν ηλικία άνω των 73 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη, εύρος 74 – 92 έτη).

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 31/07/2024 το μεσημέρι, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά τριάντα τρία 33 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 29 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 17 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, οι πέντε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι τρεις εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε αναλυτικά στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» Ισραήλ – Ιράν: Τρομάζουν το σενάριο γενίκευσης της σύγκρουσης και τα αντίποινα της Τεχεράνης

Επιτέθηκε στη σύντροφο του γιου του και έβγαζε βίντεο για να το ανεβάσει στο TikTok

Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr