Ιός Δυτικού Νείλου: O χάρτης των κρουσμάτων σε 25 δήμους - 55 τα περιστατικά, τα 8 θανατηφόρα

Δείτε την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ - Τα κρούσματα αναλυτικά ανά περιοχή

Τα 55 έφτασαν τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιο του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 42 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 13 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Ειδικά για την τελευταία εβδομάδα διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 22 νέα εγχώρια κρούσματα ενώ έχει καταγραφεί ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Παράλληλα στους 8 ανέρχονται οι θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 67 ετών.



Στην ίδια έκθεση αποτυπώνεται ο χάρτης των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα σε συνολικά 25 δήμους με εργαστηριακά διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σημειώνεται ότι ο εκτιμώμενος τόπος έκθεσης των ανθρωπίνων κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποτελεί αδρό κριτήριο για την εκτίμηση των περιοχών κυκλοφορίας του ιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ειδήσεις σήμερα:

Απογοήτευσε με την ερμηνεία της σε πανηγύρι στα Ιωάννινα η Κόνι Μεταξά - Δείτε τι της γράφουν στα social media

H Καναδή Αλίσα Νιούμαν πήρε χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ και το γιόρτασε με twerking - Δείτε βίντεο

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η απαγωγή και η δολοφονία του Μαρσελίνο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr