Φάρμακα: Ελλείψεις διαρκείας σε αντιβιοτικά και άλλα σκευάσματα – Δεν αποδίδουν τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

Επιμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων ακόμη και το καλοκαίρι, με ορισμένες κατηγορίες να παρουσιάζουν μόνιμο πρόβλημα, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει

Επιβεβαιώνονται οι φαρμακοποιοί οι οποίοι πριν ένα μήνα προειδοποιούσαν για ελλείψεις φαρμάκων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Πολίτες και φαρμακεία βρίσκονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με δυσκολία εύρεσης απλών αντιβιοτικών, καθώς και άλλων σκευασμάτων για διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες (αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτης, κ.ά). Τα προβλήματα παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των φαρμάκων και οι παράλληλες εξαγωγές φαίνεται πως διαιωνίζουν τις ελλείψεις παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως επισημαίνουν στο ygeiamou.gr φαρμακοποιοί, οι ημέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο διαχρονικά έχουν μια δυσκολία, καθώς είναι κλειστές οι γραμμές διακίνησης των φαρμακευτικών εταιρειών. Έτσι, τα φαρμακεία δουλεύουν με τις προμήθειες που έχουν από τον Ιούλιο ή τις αρχές Αυγούστου, πριν οι εταιρείες κλείσουν για την καλοκαιρινή ανάπαυλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr