Εθελοντική αιμοδοσία: Γιατί ακόμη έναν Αύγουστο καταγράφονται ελλείψεις αίματος

Εθελοντική αιμοδοσία: Γιατί ακόμη έναν Αύγουστο καταγράφονται ελλείψεις αίματος

Όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είναι αντιμέτωποι αυτές τις ημέρες με αναβολές ή μεταγγίσεις με μικρότερη ποσότητα αίματος

aimodosia
Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες να επισκεφτούν τις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας προσφέροντας αίμα, απευθύνουν οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς αλλά και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Ο Αύγουστος είναι διαχρονικά ένας προβληματικός μήνας κυρίως λόγω των διακοπών. Και παρότι εφέτος η συγκέντρωση εθελοντικού αίματος κινείται, κατά κοινή ομολογία, σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, αυτήν την περίοδο παρατηρούνται… αρρυθμίες στις μεταγγίσεις. Εν τω μεταξύ, την αιμοδοτική κανονικότητα αποδιοργανώνει περαιτέρω η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς εφέτος έχει σημάνει συναγερμός σε πολλές περιοχές της χώρας για μολυσμένα κουνούπια και περιστατικά λοίμωξης.

«Για ένα ακόμα καλοκαίρι, όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος που λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις στα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Περιφέρειας. Για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους και το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις αίματος πιο έντονα από κάθε άλλη εποχή. Αυτές τις μέρες, οι θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης