ΕΣΥ: Πόσοι γιατροί έχουν ζητήσει άδεια για ιδιωτικό ιατρείο - Ποια ειδικότητα έχει προβάδισμα

Η απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ και εκτός νοσοκομείων θεωρείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως μία μεταρρύθμιση που θα ενισχύσει οικονομικά τους γιατρούς και θα αποτρέψει τη φυγή τους από το σύστημα υγείας

Κινητικότητα καταγράφεται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των γιατρών για ιδιωτικό έργο, ιατρείο ή άλλο, εκτός ΕΣΥ.

Κατά πληροφορίες, μέχρι και τις 9 Αυγούστου, που έληγε η προθεσμία, το 15% των περίπου 10.000 ειδικευμένων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ είχε υποβάλλει αιτήσεις στα νοσοκομεία και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με την πλειονότητα να προέρχεται από την Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Μικρότερο αλλά όχι αμελητέο ήταν το ποσοστό των αιτήσεων των γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, περίπου 6%.
 
Μετά την υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουλίου που καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για απασχόληση του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα, δόθηκε προθεσμία έως τις 9 Αυγούστου ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν γραπτώς, με αιτήσεις αρμοδίως μέσα στις υγειονομικές μονάδες, το ενδιαφέρον τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr