Γιατί αρρωσταίνουμε; Οι ψυχοσωματικές προσεγγίσεις

Γιατί αρρωσταίνουμε; Οι ψυχοσωματικές προσεγγίσεις

Μια επιστημονική ημερίδα ανοιχτή στο κοινό

vivlio-ar-1
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, με οικοδεσπότη τον γνωστό ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο, πέντε διακεκριμένοι επιστήμονες συζητούν, αναλύουν και μοιράζονται με το κοινό τις εξειδικευμένες γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία τους, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τις συνδέσεις νου και σώματος που αναπτύσσονται στις ψυχοσωματικές ασθένειες.

Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες ασθένειες εδράζονται σε ένα ψυχοσυναισθηματικό υπόβαθρο, που είτε τις δημιουργεί, είτε απλώς τις διευκολύνει. Είναι πλέον καθολικά αποδεκτό ότι οι περισσότερες παθήσεις είναι πολυπαραγοντικές, που σημαίνει ότι η εκδήλωσή τους οφείλεται στην αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών.

Ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ Γεώργιος Χρούσος, η Ψυχαναλύτρια, Ιδρύτρια της Κοιτίδας, Μερόπη Μιχαλέλη, ο Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, η Επεμβατική Καρδιολόγος Άννα Δαγρέ και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής–Ψυχοσωματικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Ιωάννης Ζέρβας, συνομιλούν με τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τις τελευταίες μεθόδους που αφορούν την αναγνώριση, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των ψυχικών αιτιών που προκαλούν τις σωματικές παθήσεις.

Την ανοιχτή συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ;
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Επιστημονική Ημερίδα
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, 11:00 – 16:00
Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Ακαδημίας 62, Αθήνα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Κλείσιμο
vivlio-ar-2
Ο Σάββας Σαββόπουλος είναι ψυχίατρος -ψυχαναλυτής. Επίσης, είναι διδάσκων ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της ∆ιεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας και μέλος του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής του Παρισιού. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Βιβλία και άρθρα του σχετικά με την εργασία του έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Ο Κώστας Γιαννακίδης είναι δημοσιογράφος. Γράφει στις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα,στον ιστότοπο Protagon.gr, επίσης κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον Best 92.6.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης