«Δεν μας αρκεί το χειροκρότημα» - Αφανείς οι νοσηλευτές στις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Ανεκπλήρωτα παραμένουν τα αιτήματα των νοσηλευτών, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να εγκαταλείπουν τα νοσοκομεία

* Γράφει ο Γιώργος Αβραμίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ)

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή οικονομικά κίνητρα για τους νοσηλευτές, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κλάδο.

Η υποστελέχωση στα νοσοκομεία, ειδικά στον τομέα της νοσηλευτικής, έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στους εναπομείναντες νοσηλευτές, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν αυξημένες ανάγκες με λιγότερους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με τις χαμηλές οικονομικές απολαβές, έχουν ως αποτέλεσμα την εξάντληση και την απογοήτευση του προσωπικού, με πολλούς να αποχωρούν από το ΕΣΥ αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, στα σχολεία, με μετάταξη σε διοικητικές θέσεις ή στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr