Κορωνοϊός: Διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια στις δημόσιες δομές – Πότε φτάνουν στα φαρμακεία

Ξεκίνησαν στα εμβολιαστικά κέντρα οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό με τα νεότερα σκευάσματα - Σε ποιες ομάδες του πληθυσμού συστήνεται μία αναμνηστική δόση

Δυνατότητα εμβολιασμού με τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν επικαιροποιηθεί βάσει των πιο πρόσφατων παραλλαγών του πανδημικού ιού έχουν οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και όποιος πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί. Οι εμβολιασμοί προς το παρόν εξακολουθούν να γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα του συστήματος υγείας καθώς τα φαρμακεία δεν είναι ακόμη έτοιμα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αποτελούν εμβολιαστικά σημεία έως το τέλος Οκτωβρίου.

Οι εμβολιασμοί με τα νεότερα εμβόλια κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει από τις 9 Σεπτεμβρίου, με τη χώρα μας να έχει παραλάβει τις απαραίτητες ποσότητες του επικαιροποιημένου εμβολίου JN.1 των Pfizer/BioNtech. Σημειώνεται ότι η JN.1 είναι από τις πρόσφατες παραλλαγές του κορωνοϊού – «παρακλάδι» της BA.2.86 – που οδήγησε στη μεγάλη επιδημική έξαρση του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023. Ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 πέρυσι γινόταν με τα εμβόλια που στόχευαν στο στέλεχος XBB.1.5.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr